zondag 2 januari 2011

Gronologie (8)

Na de heerlijke vakantie in januari zijn we begin maart 2010 alweer in Groningen. Op 4 maart zijn we 25 jaar getrouwd en 28 jaar samen. Hoewel ik graag naar een mooie man kijk, weleens flirt en zoentjes weggeef, blijft het daarbij ..... want ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven!
In plaats van een hoop geld uitgeven aan een feestje voor familie gaan we liever samen een paar dagen weg.
Dit weekend zijn er optredens van Erwin de Vries op vrijdag en Harry Niehof op zondag, dat is nog eens een trouwdag cadeau! Ik heb een kamer in het Wapen van Oudeschans gereserveerd, dat vond ik er wel romantisch uitzien. Na het diner blijven we lang hangen aan de bar en hebben het erg gezellig met de ‘locals’ en geklets in de ruimte. Het gaat weer sneeuwen, wij vinden het prachtig, maar de mensen hier hebben het nu helemaal gehad met die sneeuw. Begrijpelijk na zo'n drie maanden.

Lichtelijk, nou ja lichtelijk, aangeschoten gaan we naar onze kamer.

De volgende ochtend toch wel een kater, ja dat krijg je ervan.
Het ontbijt wordt verzorgt door Ineke, een Amsterdamse die al 17 jaar in Groningen woont. Ze staat met haar armen over elkaar te kijken of we wel alles opeten. Leuk mens.

We vertrekken naar Nieuweschans en blijven nog drie dagen in Motel Paradiso. Het is een beetje thuiskomen, we krijgen dezelfde kamer als de vorige keer.
Eerst moeten we dringend een siësta houden, de hoeveelheid drank manifesteert zich in hoofdpijn en lamlendigheid, maar de heerlijke bedden van Paradiso maken het allemaal wat minder erg.
Eind van de middag, weer opgeknapt, vertrekken we naar Winschoten, eten daar in Grand Café Jan Dekker (een tip van een van de barbezoekers) en daarna naar de Tramwerkplaats, voor het optreden van Erwin de Vries. Het is een goed en leuk optreden.

Zondag de kers op de taart: een optreden van Harry Niehof in een kerkje in Woltersum. Het is even zoeken, want de routebeschrijving deugt niet, maar we komen nog op tijd aan.
Het is een fantastisch mooi optreden, met ongeveer 30 toehoorders.
Zo’n speciale plek. Harry vraagt wie een verzoeknummer wil en wij vragen om Ieskeunegin. Prachtig. Man koopt de CD Straks is ’t weer janken en laat hem door Harry voor mij signeren.
Na afloop drinken we nog een wijntje met de mensen van Woltersum, erg leuk.


Ik kon niet kiezen welke foto ik zou plaatsen, dus dan maar allemaal. Misschien kan je als je dit leest een reactie geven welke foto de beste is:Is dit humor of niet?
We rijden, nog steeds onder indruk, terug naar Nieuweschans in het mooie licht van een prachtige zonsondergang.Maandag vertrekken we weer, maar eerst gaan we met een makelaar naar Het Huis kijken. Het valt tegen. Er is al gedeeltelijk opgeknapt, maar op een manier dat ik denk, dat moet anders en kan je weer opnieuw beginnen. De plek was wel fantastisch, maar de magie is eraf. Gelukkig, dan hoef ik daar niet meer over wakker te liggen. Weer opgeladen na deze heerlijke dagen rijden we richting westen terug.


1 opmerking:

  1. Hoi Angelika, het zijn allemaal mooie foto's. Ik zou ook niet kunnen kiezen maar als het dan moet dan maar nr. 2 en 3. Nummer 2 vanwege de melancholie en nr. 3: daar gaat Harry in zijn spel op. Trouwens helemaal vergeten jullie te feliciteren met jullie huwelijksjubileum. Nou daar heb je vast niet wakker van gelegen in het Wapen van Oudeschans. Zus

    BeantwoordenVerwijderen