woensdag 26 januari 2011

Vekaanzie: Dag 5

We zijn vroeg wakker vanochtend. Na het ontbijt rijden we naar Bellingwolde, een fantastisch mooi dorp. We gaan naar het Museum De Oude Wolden - Mijn Architect heeft daar ooit nog eens half serieus gesolliciteerd naar de vacature van directeur -  ze weten niet wat ze zijn misgelopen .....!

Er is een tentoonstelling van Lodewijk Bruckman (1903-1995), aparte schilderijen, magisch realisme of surrealisme?
We bekijken een film over zijn leven en er zijn wel doeken die me aanspreken.
Gifts to be thankful for (1985)
Abundance ensures survival (1979)
We rijden verder, naar Bourtange. Daar ben ik nog nooit geweest en elke keer dat we in Groningen waren bedacht ik: O ja, we moeten nog eens naar Bourtange.We gaan eerst koffie drinken en dan lopen we over de schans.  Man wil de hele schans rondlopen, ik vind het wat saai. Het ziet er mooi uit, net als het plaatsje, prachtig onderhouden ..... misschien te mooi ..... net als de schilderijen van Helmantel ..... zo perfect, ik mis iets maar wat, emotie?

Ik kom er niet uit, ik heb er ook geen verstand van, ik baseer mijn denkwijze op gevoel en dat schommelt natuurlijk hevig.We rijden terug, naar Oudeschans. Ik had op internet gelezen dat er een tentoonstellling van naaldkunst is in het Vestingmuseum. Dat vind ik wel interessant en dus pakken we dit nog even mee. Het is een kleine tentoonstelling, maar wel met erg mooie oude merklappen. Een merklap borduren staat nog steeds op mijn to do-lijstje.
Dan is het wel weer genoeg kunst en cultuur. Voor we teruggaan naar Nieuweschans is het tijd voor wijn en bitterballen in het Wapen van Oudeschans.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten