dinsdag 29 maart 2011

100 keer

Dit is mijn 100ste bericht sinds ik op 18-12-2010 begon te ‘Bloggen’.
Mijn zoon zei toen dat bloggen wel een beetje voor oudere mensen was. Het zij zo, ik heb geen Facebook, Hyves, Myspace, Twitter, LinkedIn ... whatever en hoewel sommigen menen mijn naam daar te zien, ben ik dat dus niet. Ik vind mijn blogje wel voldoende.
Ik ben er ermee begonnen omdat ik blogs van anderen las en het me leuk leek om ook zoiets te doen. Het is een oefening in beter (leren) schrijven en een manier om je gedachten op een rijtje te zetten.

Ik deed het eerst dus vooral voor mezelf. Ik kijk ook zo nu en dan naar mijn statistieken, waar komen mijn lezers vandaan, hoe hebben ze me gevonden en komen ze weer terug? Ik zie blogs zoals van Levine, die soms wel duizend lezers per dag heeft, wauw.
Ik heb er gemiddeld zo’n 20 per dag, waarvan 6 à 7 terugkerende lezers. Dat vind ik al heel wat.

Het allerleukste vind ik echter reacties. Dat vind ik zo geweldig, ik kijk dagelijks of mensen reaties plaatsen op mijn berichtjes.
Heel bijzonder, dat je op deze manier in contact komt met … ja eigenlijk de hele wereld. Reacties van mensen die ik soms niet persoonlijk ken, maar die me wel raken omdat ze de moeite nemen om op mijn blogje te reageren. En zo weet ik ook wat mensen ervan vinden.
Hier een selectie van leuke/mooie reacties tot nu toe:


t is duidelijk angelika. je bent er klaar voor. laat dat godvergeten deel van holland achter je, kom hier naar toe en haal deze blog van het net want t moet hier natuurlijk wel gezellig blijven.....;-)
Door Anoniem op Gronologie (12) op 7-1-11


Wat een leuke blog! En zo kom je aan een rotstuin, gewoon de hond keien laten apporteren.
Door Sofietje op Rintie op 14-1-11

“Hänschen klein...” zong ik ook wel eens, en daar kende ik alvast van één strofe de volledige tekst. Maar bij Heidschi Bumbeidschi kwam ik nooit verder dan de woorden die jij hierboven al schreef.
Door AnneTanne op Jeugd op 19-1-11


Hè wichtje! Ik kon het niet laten. Vandaag geprikkeld door jou enthousiasme. Zal ik haar zoeken.....zal ik het doen? En ja ik heb je gevonden! Ademloos gelezen. Wat goed! Wat herkenbaar. Ik ken die liefde voor groninge(rs)n. Jij zoekt het op en ik heb hem elke dag naast me. :-) geniet van je vakantie en ik blijf je volgen! Ik ben erg blij dat ik je zo, en in het echt kan meemaken. Is voor mij zeer waardevol. Friezin
Door Anoniem op Vekansie! op 21-1-11


Ik zie hier een liefde voor Groningen, het leest heerlijk weg en gaandeweg word ik ook nieuwsgierig naar Groningen en haar kleine dingen. Prachtige foto’s !!!
Door De Wit op Vekansie: Dag 8 op 30-1-11


Nooit maar ook nooit vertellen dat je iets verzamelt. Voor je het weet woon je in een malle Pietjes winkel...zo herkenbaar!


Ik heb nooit geweten dat de provincie Groningen zo’n aantrekkingskracht op iemand kon hebben.....! Ik heb natuurlijk ook makkelijk praten, ik stap in de auto en ben er binnen een half uur/drie kwartier....! groetjes, Janny
Door Janny op Zieleroerselen op 11-2-11

Leuk liedje van Rooie Rinus en Pé Daalemmer, vind je niet? Ik dacht even aan je reactie te lezen dat je al in de provincie Groningen woonde, maar dat is niet zo, geloof ik. Ik hoop dat het je lukt om hier ooit te komen wonen en leven. Ruimte genoeg, maar de banen liggen hier niet voor het oprapen. Maar genieten van het landschap kan natuurlijk ook als je nog niet in Grunn woont.
Door zuinigaan op Dinertje op 27-2-11


Bedankt voor de reactie op Birding Oldambt. De tweede zin op de kop van jouw blog vond ik persoonlijk erg grappig . mvg André


hoi angelika, was zeer benieuwd wat je zou stemmen, gelukkig is het dat wat ik ook gehoopt en verwacht had:-) die stemwijzer is ontzettend zwart/wit, ik wil er bij elk punt vaak een ja, maar... of nee,... bijdenken, zodoende komt het vaak niet goed uit. de pvv is een populistische partij die alleen roept op de manier zoals een hoop mensen denken, maar ze pikken van iedere partij datgene uit wat het bij de mensen goed doet en daarom komen ze vaak positief uit bij de stemwijzer.... je moet gewoon op je gevoel wat goed en fout is afgaan en dan kom je vanzelf.....inderdaad bij de SP :-)
Door bloem op Provinciale Staten kiezen op 28-2-11


Angelika Ik heb het hele blog even doorgelezen en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om te lezen hoe jullie Groningen en de Groningers ontdekken . Misschien ook wel leuk voor jullie is een van de Dollard vaartochten over de Dollard van Termunterzijl naar Nieuw statenzijl met het Groninger landschap . Succes met de verdere ontdekking van Grunn . Andre Birding Oldambt
Door Andre op Dag na de verkiezingen op 3-3-11


Ook ik vind dat je een heel leuke blog hebt. Wie weet ontdek ik via jou leuke voor mij plekjes in de provincie. Zuinigaan, Stad


Oh mooi!! Vooral jouw cranberry-pecannotenswirl en het gevlochten brood vind ik prachtig!! Ja gewoon veel doen en veel proberen/experimenteren is het toverwoord voor goed broodbakken!! :-))


Hoe bestaat het. We hebben 3 jaar in Maassluis gewoond en in Delft gewerkt. We moeten daar dus 1000 keer langsgekomen zijn. Pas op Google Streetview begon het langzaam te dagen. Moesten we helemaal naar Groningen verhuizen om ons Hodenpijl te herinneren ;)
Door Frans op Weer op stap met Mw. X op 18-3-11


het was heerlijk het recept van de gehaktrol. echt een toppertje


Angelika Even een late reactie. Grauwe ganzen in combinatie met krijsende kinderen in het wilde westen? , tja ergens is een grens , toch . Oost Grunn word langzaam wakker uit haar winterslaap en de klei komt weer tot leven . Heerlijk die lente . Meroakels schier stuk waark van J Boer . Andre
Door Andre op Dinsdag Dicht (10) op 26-3-11


Dit lijkt mij het ideale recept om zoonlief een keer met feta te laten kennismaken... Aan flapjes kan hij niet weerstaan, aan brandnetels ook niet... maar feta heeft hij tot nu toe aan zich laten voorbijgaan...
Door AnneTanne op Brandnetels op 27-3-11


‘t Komt aal wel goud mien wicht ! Dizze webstee helpt die d’r wel mit ! http://www.dideldom.com/ Groet’n uut oost-grunn, Siek.
Door Anoniem op Café Marleen om 13:07

1 opmerking:

  1. Dat is toch een felicitatie waard hoor. Wie het kleine niet eert he......? Ook zonder Facebook, Twitter enz. valt te leven hoor, geen probleem..!
    groetjes, Janny

    BeantwoordenVerwijderen