donderdag 17 maart 2011

Weer op stap met Mw. X

Vorige week donderdag had ik mijn twijfels, maar gelukkig, het gaat weer goed met Mw. X. Tijdens het zoeken op internet naar een leuk adres voor ons wekelijkse uitstapje kwam ik Op Hodenpijl in Schipluiden tegen. We gaan er heen met de regiotaxi.
Het is een unieke plek in Midden-Delfland. Er is een bijzonder mooi gerestaureerd kerkje en een uitnodigend biologisch restaurant, De Herdershof, waar met streekproducten wordt gewerkt. Hoewel het wat rumoerig is, er is een groep die een feestje viert, heeft Mw. X het erg naar haar zin.
We maken na de koffie een rondje door de sfeervolle ruimtes van het gebouw. In de van oorsprong rooms-katholieke kerk is een wenteltrap naar de toren, maar dat durf ik niet aan met haar.

Een citaat van de website: Kijk eens naar het plafond. De gewelfschildering in Italiaanse stijl is betoverend. Het is alsof je een blik in de hemel werpt. In het blauw dansen de engeltjes. Moeder Aarde staat symbool voor de balans tussen natuur en mens. De roos staat voor liefde, leven en spiritualiteit.


We gaan even in de kleine stilteruimte zitten met de bruine madonna die symbool staat voor Moeder Aarde. Dit is voor ons beiden een mooie ervaring, zo midden in de polder.


Met de lunch kiezen we voor een salade met seizoensgroenten. Geen zalm hier op de kaart, want het is een biologisch restaurant. We nemen er een eko-rose’tje bij.
Na onze akelige ervaring met postelein, vorige week, is deze salade met ook postelein een heerlijke verrassing van frisse rauwe, knapperige blaadjes en warme seizoensgroenten. Het smaakt geweldig.


Na het eten wandelen we even rond het gebouw. Aan de overkant is de Buitenplaats met de dieren en de moestuin, maar het is erg koud vandaag, dus dat bewaren we voor een volgende keer met beter weer. We gaan weer naar binnen en nemen nog een heerlijke mok koffie terwijl we op de taxi terug wachten.
Het is een fijne plek, met een bijzonder cultureel programma, ik zal er zeker nog eens terugkomen.


1 opmerking:

  1. Hoe bestaat het. We hebben 3 jaar in Maassluis gewoond en in Delft gewerkt. We moeten daar dus 1000 keer langsgekomen zijn. Pas op Google Streetview begon het langzaam te dagen. Moesten we helemaal naar Groningen verhuizen om ons Hodenpijl te herinneren ;)

    BeantwoordenVerwijderen