donderdag 21 april 2011

Rode Hoeden

Hoe ouder, hoe(d) gekker!
Een aantal van mijn lezers weet het: ik maak deel uit van de Red Hat Society.
Een uit Amerika overgewaaid fenomeen. Een reden om blij te zijn als je 50 wordt, want dan mag je lid worden en een rode hoed gaan dragen.
Een disorganisatie met als enige regel rode hoed en paarse kleding dragen en niet zeuren. In de maand dat je jarig bent (en deze maand ben ik dat) mag je het omdraaien, en de hele maand een paarse hoed en rode kleding dragen. Vroeger werd wel gezegd: Dat vloekt bij elkaar; maar wat is het mooi samen!
Als je je kleedt in deze rebelse kleuren doet dat wel wat met je. Bij mij spreekt het een deel van mijn persoonlijkheid aan waar ik me voor die tijd niet van bewust was.
Toen ik bij de RHS kwam was ik nog geen 50. Dan ben je een Pinkhattertje, met roze hoed en lila kleding. Wat een feest is het dan als je 50 wordt, volwaardig lid!


In Nederland zijn de Red Hatters in sneltreinvaart gegroeid tot inmiddels zo’n 100 afdelingen, chapters genaamd. Wil je er meer over weten kijk dan bij Red Hat Nederland.
Eén keer per jaar is er de landelijke conventie. Dan komen alle leden uit het hele land samen. Die dag wordt elk jaar door een ander chapter georganiseerd.
Dit jaar, de zevende conventie, was Zwolle (Veerig Verder) aan de beurt. Behalve dat deze dag perfect georganiseerd was, met een geweldig programma, deed het weer ook een duit in het zakje, minstens 25° C!
Stel je voor: zo'n 450 dames in uitbundige kleding die door de stad lopen.
Het leukste zijn de reacties van omstanders, letterlijk vallen de bekjes open, je krijgt bijna alleen maar positieve reacties, want of je het wilt of niet, je moet glimlachen als je Red Hatters tegenkomt.

De Red Hatters worden in Nederland ook steeds bekender. In de trein naar Zwolle tikte een heer, die achter me zat, op mijn schouder, wees naar mijn paarse hoed en zei: U bent zeker jarig deze maand?
Het komt ook wel eens voor dat iemand tegen me zegt: Hee, ik zag je nog met je groepje in Utrecht. Daar was ik dan helemaal niet, maar wel andere Red Hatters.
Volgend jaar is Heereveen aan de beurt om de 8ste conventie te organiseren. Ik kijk er nu al naar uit!

Rood-paarse invasie op station Zwolle


2012 is Heerenveen aan de beurt!

2 opmerkingen:

  1. Sta je hier toevallig tussen: http://bunnymom.web-log.nl/bunnymom/ ???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, nee zoveel foto's en ik sta er niet op!

    BeantwoordenVerwijderen