zaterdag 9 april 2011

Marleen jarig

Vanmorgen een praatje gemaakt met de voormalige overburen D&M, die een aantal jaar geleden naar Duitsland zijn geëmigreerd. Ze zijn een dagje terug om hun winkel klaar te maken voor nieuwe huurders. Leuk om ze weer even te zien, en jammer dat er geen tijd en gelegenheid is om samen iets te ondernemen. Ik moet vanmiddag nog werken in het zorgcentrum, ja weer de onvolprezen Koersbal. Maar eerst nog wat zaterdagse boodschappen doen en tulpen kopen om mee naar Groningen te nemen. 
We zijn uitgenodigd om de verjaardag van Marleen te komen vieren. Hardstikke leuk. Omdat zij en Jan binnenkort op vakantie gaan was geld het beste cadeau. Ik heb op internet een idee gezocht om iets van papiergeld te fröbelen, zie dit filmpje:


Hilarisch! Man is wat geduldiger dan ik, dus moet hij de zwanen origamiën. Het ziet er simpel uit, maar is toch nog lastig, vooral die Mützenfalte valt nog niet mee.
Het uiteindelijke resultaat is een soort kipjes in plaats van statige zwanen die hun vliegreis naar Griekenland moesten symboliseren, maar goed, toch leuker dan geld in een envelop.
De kipjes worden op een kaart geniet en tussen de tulpen gestopt.


... en gezellig was het!

2 opmerkingen:

  1. Mooi liedje voor 10 april:

    http://www.youtube.com/watch?v=sRDiMTGV7Ew

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja mooi ... staat ook op de CD van Marleen.
    (Zie label gronologie 12)

    BeantwoordenVerwijderen