zondag 15 mei 2011

Vriendin

Op bezoek bij V&R. Ik denk dat het wel een jaar geleden is dat we bij elkaar waren.
V en ik zijn al zo’n 35 jaar vriendinnen. Toen we nog jong waren woonde zij boven mij. Toen we kinderen kregen woonden we naast elkaar. Haar dochter is een jaar ouder dan mijn zoon, en haar zoon is een half jaar jonger dan mijn zoon. In die tijd trokken we veel met elkaar op.
Toen wij verhuisden is het contact wel gebleven, maar werd toch minder. Des te leuker is het om nu weer bij te praten. Haar dochter is veelbelovend met mode bezig en woont nu in Parijs.


V is een verzamelaar. Daar zijn mijn verzamelingetjes, waar ik eerder over sprak, niets bij. V spaart alles, van oud servies tot glaswerk, van stofjes tot schilderijen tot  ... nou ja je kan het zo gek niet opnoemen of ze heeft het. Ze heeft ook een heel groot huis, dus ruimte zat.
V koopt bijna nooit iets nieuw, ze is een kei in het vinden van bijzonder dingen op rommelmarkten e.d. Ook kleding en schoenen, de mooiste merken, Prada en Fred de la Bretoniere, het lukt haar om dat tweedehands te vinden!
Ik bekijk haar schoenenverzameling. Nou heb ik zelf ook niet weinig schoenen, maar dit slaat alles: ik moet even passen, wat een pret.
V heeft een heerlijke lunch gemaakt, we kletsen wat af, de mannen kijken voetbal, het is erg gezellig!




Tot slot worden we uitgenodigd om te gaan eten bij Shabu Shabu in Rotterdam. Een Japans restaurant, een beetje in tapasstijl. Je kiest per persoon vijf hapjes van de kaart en als die op zijn, weer vijf. Dat mag je in totaal vijf keer doen. We halen net twee keer! Dat is eigenlijk al teveel. Het is allemaal lekker en bijzonder, maar we zitten wel met uitpuilende buiken.
Ik ben het helemaal niet meer gewend zo veel te eten.
Een erg leuke dag, bedankt V&R, voor de gezelligheid en jullie gulheid!




1 opmerking:

  1. Inderdaad was het lekker, maar toch jammer dat de taart op de auto is blijven staan!
    Waarschijnlijk hebben de vogels nu hun veren op de vreethaak staan. liefs V

    BeantwoordenVerwijderen