zondag 12 juni 2011

Op een mooie pinksterdag


We gaan een fietstochtje maken. We stoppen bij de heemtuin, we zijn er een paar weken niet geweest en wat ons daar wacht is onbeschrijfelijk.
Wat is alles gegroeid en al die bloemen met uitbundige kleuren bij elkaar, zo mooi! De koekoek roept, komt er dan regen?


korenbloem

engelwortel (angelica archangelica)


oostindische kers, viooltje, goudsbloem, kamillebolderik
We komen mooie kippen tegen, die erg tam zijn:


De meeste brandnetels gaan bloeien, we plukken nog wat topjes, om voor de laatste keer pasta met brandnetelsaus te maken. De bramen zien er al veelbelovend uit, dat wordt over een poosje weer veel bramenjam maken.

Ook komen we weer jonge zwanen tegen:
Jammer dat we op de terugweg dit tegen komen ...


... terwijl deze er naast staat:3 opmerkingen:

 1. Erg moeilijk om zo'n prullebak te vinden. Kost ook erg veel moeite om erheen te open.

  Typisch jongerendrankjes, trouwens, En gezien de hoeveelheid doppen onder de tafel gebeurt het wel vaker dat deze smeerlapjes hier bivakkeren.

  Wat mij betreft gaan de boetes op dit soort mileuvervuiling gedrag een flink eind omhoog. Vaak is de portemonnee het enige orgaan waar ze nog gevoel in hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer een paar jaar geleden vroeg ik een meisje dat in het computerlokaal (eten en drinken verboden) een lege snoepverpakking uit haar handen liet vallen "Doe je dat thuis ook?". "Ja hoor" antwoordde ze onmiddelijk. "Wie ruimt dat dan op?". Dit was duidelijk een moeilijke vraag en na lang nadenken kwam er aarzelend uit: "M'n moeder waarschijnlijk ?????".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héle mooie beelden, m.u.v. de één na laatste ... wat een h*fters .... jammer toch ...

  BeantwoordenVerwijderen