vrijdag 30 september 2011

Het herstel van ... het weer


Vrijdag, niet de 13e maar wel onze 13e vakantiedag. Na al die dagen vol stilte, leegte en schoonheid is het toch ook weer leuk om in de stad te zijn.
Na heerlijk uitgeslapen te hebben gaan we tegelijk ontbijten en lunchen op het dakterras van V&D. Een stralend blauwe hemel, geen wolkje aan de lucht. 


Daarna rijden we naar Scheemda. In de fabriek De Toekomst is een woonbeurs, misschien is dat wat. Maar het lijkt ons vooral leuk om dat gebouw nog eens in te gaan. Na de voorstellingen van stichting Peerd’s Herstel van de Toekomst heeft dat gebouw wel iets voor ons.


De parkeerplaats is helemaal leeg, het ziet er allemaal nog gesloten uit. Het blijkt pas in de middag open te gaan, het stond niet goed op internet. We vinden een deur die open is en in het halfdonker bekijken we de stands.
Stands van makelaars, bouwbedrijven en toeleveranciers. Promotie voor de Blauwe Stad, en andere nieuwbouw. Niet mijn ding.
Er staat al zoveel te koop hier. Ik vraag me wel eens af, wat er allemaal achter zit, wat voor leed, die grote hoeveelheid woningen die te koop staan. Waarom wil/moet je weg? En wat staan sommige huizen al lang te koop.

Het weer is te mooi om verder te piekeren, we gaan bij Imca Marina’s Vicarie aan een tafeltje in het gras bij het water zitten. Daar is het wel een tijdje uit te houden met een koel wit wijntje. Er is ook een bruiloft gaande, leuk om van een afstandje te bekijken.
Hoe vaak horen en zeggen we: Wat een weertje hè? Het is fantastisch, wat een timing om nu op vakantie te zijn! September was warmer dan juli en augustus.

’s Avonds gaan we naar een kleine galerie in de binnenstad: Galerie Forma Aktua. Ze bestaan 30 jaar en in het kader van Noorderlicht dragen negen dichters gedichten voor, gemaakt bij negen foto’s.
Er is een boekje in oplage van 50 te koop, ik heb nr. 2.


Karel ten Haaf
Twee dichters kende ik al van naam, Karel ten Haaf (van de Dichtclub) en Stefan Nieuwenhuis (Stadsdichter), ik lees wel eens op hun blogs. Er worden wel meer gedichten voorgedragen dan de negen uit het boekje, mooie en ook hele grappige.
Goed voor m'n dichtstudie!Tot slot is er ook nog muziek: Touring Hoodoos.
Leuk sfeertje was het daar.
Daarna nog een afzakkertje in café Marleen en dan is het alweer bedtijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten