maandag 26 september 2011

Sokkeraai en klooster


Na ons bezoek aan Domies Toen rijden we richting dijk. We zoeken een parkeerplekje waar eventueele landbouwreuzen geen last van ons hebben, want wat wordt er gewerkt hier deze dagen ... grote machines en aardappelen en suikerbieten, dag en nacht gaat het door, nu is het goed weer. Het is een machtig mooi gezicht, zelfs in het donker, met schijnwerpers de oogst binnenhalen.
Al die bedrijvigheid geeft me toch een geruststellend gevoel, crisis of niet, basisvoedsel is er. Ik gun al die harde werkers een eerlijke prijs voor hun product.

We gaan over de dijk en kijken of er deze keer geen opdringerige paarden zijn. Nee, alleen wat koeien in de verte. We gaan ervan uit dat die niet in ons geïnteresseerd zijn.
We maken een heerlijke wandeling op de kwelder, alleen met de vogels en het zachte gefluuster van het slik, verder stilte en leegte ...Daarna rijden we naar het plaatsje Molenrij, waar we een logeeradres voor de komende drie dagen hebben.
Dat is bij B&B de Sokkeraai. Een huisje gebouwd binnen in de oude boerenschuur waar vroeger een cichoreibranderij was (sokkeraai is Gronings voor cichorei).Een prima, ruime en betaalbare plek, gerund door een erg aardige familie. Voor de liefhebbers is er ook een sauna en een hottub. Voor de privacy bij het gebruik van de hottub is er een schutting geplaatst in de tuin. Wij zijn niet zo van het hottubben en hadden in plaats van die schutting liever onbeperkt uitzicht gehad. Maar verder een prima plek om te verblijven, lekker rustig ook.
Deze avond gaan we eten in het hotel het klooster in Kloosterburen.Daar hebben we in februari dit jaar gelogeerd tijdens de vogelexcursie met Nico de Haan. Zodoende weten we dat daar zeer bijzonder gekookt wordt door Jolanda Bos.
Geen kaart, maar afwachten wat de pot schaft. We vertrouwen er blindelings op en genieten van een erg lekkere maaltijd en de prettige sfeer daar.


3 opmerkingen:

 1. Molenrij is een beetje jeudsentiment voor mij: De opa en oma van een jeugdvriendinnetje hadden er een bakkerij.(fam.Wiersum). Misschien is er nog iets van te bespeuren in het dorpje. Ik heb er samen met haar wel eens gelogeerd. Ik moet er toch eens naar terug als het zo mooi is, als jij beschrijft.
  Groetjes, Janny
  (overigens zag ik Bert Hadders gisteravond op TV-Drenthe- misschien kun je het terugzien op uitzending gemist..?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa, ik had het al op zijn website gezien ... leuk hé.
  Hij slaat de spijker op z'n kop met:
  "... die enorme wijdsheid ... dat doet wel iets met de geest of zo, die openheid ...!

  BeantwoordenVerwijderen