zondag 30 oktober 2011

Nog een zondagje genieten in Groningen


Gisteren in de trein naar Groningen had iemand een notitieboekje laten liggen. Er staat een emailadres in en we sturen vanuit Simplon een mail dat we het boekje zullen opsturen. Ik denk dat die persoon wel blij zal zijn, het boekje staat helemaal volgeschreven. Het lijkt me vreselijk als je dat kwijt raakt.
De hotelkamer was klein, maar de bedden goed. Ook het ontbijt was prima in orde.
We kwamen alleen om te slapen dus maakten we ons niet druk over het uitzicht van onze kamer, maar apart is het wel:uitgang Simplon
't FeithhuisWe lopen terug naar het centrum en gaan lekker lezen bij ’t Feithhuis. De leestafel ligt daar zo vol dat ik er wel een dag zou kunnen blijven zitten.
Onderweg naar het station, besluiten we een trein later te nemen en kunnen dus nog even naar Café de Oude Wacht, dat vinden wij ook zo’n fijne plek op zondagmiddag.
De trein gaat rechtstreeks, dus geen overstappen. Heerlijk rustig in de stiltecoupé, tenminste een groot gedeelte van de reis. 
Gisteren vond ik het heerlijk, keiharde Cure-nummers, nu wil ik rustig kunnen lezen, maar na de stop in Utrecht wordt het ook in de stiltecoupe gewoon weer rumoerig. Men begrijpt hier blijkbaar niet de bedoeling van de teksten SILENCE STILTE op de ramen of de plaatjes van een vinger voor de lippen en een mobieltje met een streep erdoor. Of wil dat niet.

3 opmerkingen:

 1. Het lijkt me dat je bij de Westerhaven een kamer had gehuurd...? De voormalige pakhuizen zijn omgebouwd tot iets anders....!
  Goed van je om het boekje terug te sturen naar de eigenaar, zoiets ga je inderdaad missen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Janny, het Jongerenhotel Simplon zit op het Boterdiep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. of je bent zo haastig ingestapt en direct gaan zitten kletsen met je vriendin dat je het niet in de gaten hebt. Wat is het dan fijn als iemand je heel vriendelijk op je arm tikt en vraagt: "Mevrouw, heeft u misschien over het hoofd gezien dat u in een stiltecoupé bent ingestapt?". Ja, dat hadden we inderdaad niet in de gaten, we zijn op het volgende station na een kwartiertje stilzwijgen naar een gewone coupé gegaan, dat was dus in Assen, vanaf Goningen, maar we moesten dan ook helemaal naar Rotterdam en om dan zo lang stommetje te spelen, daar hadden we geen zin in, maar alle begrip voor de mensen in die stilte coupé, die daar juist vanwege die stilte wensten te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen