zondag 4 december 2011

Termunterzijl - Groninger Kroon - Oude Remise - Songclub

Na heerlijk geslapen te hebben, en een prima ontbijt in ’t Viskerhoes doen we even een rondje Termunterzijl. We hebben het alleen nog bij donker gezien.

achter in dit straatje logeerden we 
op deze dijk liepen we gisteravond in het pikkedonker

Daarna stappen we weer in het gele gevaarte van Zus en Zwager en rijden door het prachtige landschap naar Galerie De Groninger Kroon. Ik had wel verwacht dat Zus dat erg leuk zou vinden.De huidige expositie heet Uit het goede hout gesneden. Verschillende prachtige houtsnedes. 
Vooral de objecten van Bert Aalbers spreken me aan, van wonderschoon tot humoristisch, allerlei vormen in beeldtafeltjes. Op zijn website zegt hij:
“Als meubelmaker voel ik mij de laatste jaren meer en meer thuis in het overgangsgebied van meubelvormgeving naar beeldende kunst.”  Op die site staan foto’s van veel tafeltjes.

Bert Aalbers
We drinken hier nog koffie, met povverd erbij, ik koop een dichtbundel van Derk Sibolt Hovinga (jawel, in het Gronings) en dan gaat de reis weer een stukje verder, naar Nieuweschans. Wij kunnen daar de trein naar Groningen pakken en Zus en Zwager kunnen weer makkelijk terugrijden naar huis, in die Heimat.

Maar voordat we afscheid nemen gaan we samen eerst nog gezellig wat drinken in De Oude Remise.

Als Mijn Architect en ik in Groningen terugkomen gaan we eerst borrelen in café de Oude Wacht, gezellig met J&I en S. Dan nogmaals in de Weeva eten, dat beviel ons goed en daarna gaan we uiteraard naar Café Marleen, voor The Songclub.Fijne muziek, alle 12x 2 liedjes en zo leuk, die ontmoetingen, het werd weer lekker vroeg!
Hieronder wat foto's van Frans, nog meer kun je bekijken op zijn Facebookalbum.


Souveniers van een erg leuk weekend, waarvan de houten ‘medailles’ van Peerd wel erg vissig ruiken:


2 opmerkingen:

  1. Ha, die pelgrimpenningen hebben wij ook. Was je ook bang in 't donker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Papagoose, ik zag er wel tegen op, maar het viel reuze mee. Ik had wel een zaklantaarn mee. En dat mooie maantje hielp ook wel. Hoe vond jij het?

    BeantwoordenVerwijderen