zondag 19 februari 2012

Usquert

Na het fantastische optreden in Valthermond gisteravond hebben we lekker geslapen in de plaatselijke B&B Melyanna, eenvoudig en goed. Zeer ruime kamers in een verbouwde boerderij en na een prima ontbijt vertrekken we naar het Hogeland.
Wat rijd ik hier graag!We logeren in Usquert, bij het Gemeentelijk Verzorgingsgesticht.
Op internet gevonden en gevallen voor die naam. 


Ik had een excursie gevonden die me wel wat leek. Wandelen over de kwelders en het wad met een ervaren gids.
Dus niet echt wadlopen, dat je wegzakt in geulen en slik, deze tocht kan gelopen worden met laarzen.
Het had toch wel wat voeten in de aarde … eerst kijken of er wel een gids beschikbaar was die dag, dan of er wel genoeg deelnemers waren (minimaal 8) en dan natuurlijk nog het weer, bij extreem weer zou het ook afgelast worden.

We hebben gistermorgen voor vertrek nog lang gewacht op bericht. We hoefden als het niet doorging minder mee te sjouwen, zoals regenkleding, laarzen, enz.
We moesten namelijk eerst met de trein naar Utrecht. Ik had een grote en een kleine weekendtas klaarstaan. Uiteindelijk kregen we bericht dat het hoogstwaarschijnlijk wel door zou gaan.

Na een erg leuke ontvanst in het Verzorgingsgesticht - met koffie en zelfgebakken brownies - gingen we op weg naar Noordpolderzijl. Het was vreemd weer, soms donker en dreigend, dan brak het weer open met een stralend blauwe lucht.

Toen we aankwamen bij ’t Zielhoes zagen we niemand. Even gebeld, en we kregen te horen dat de tocht niet doorging. Hè, een beetje de pest in.
We besloten wat te drinken en daarna op eigen houtje een wandeling te gaan maken, de zon scheen tenslotte.
Omdat het erg druk was in ’t Zielhoes, kwam een stel bij ons aan tafel zitten.
Hij zat in 1964 als zanger bij de Headhunters uit EeldeDaar hadden we zo’n leuk gesprek mee, dat er van wandelen niet veel meer terecht zou komen.
Toen we uiteindelijk opstapten en de dijk opliepen was de zon verdwenen en begon het te hagelen, vertikaal, ijskoud was het.
We hebben misschien dertig meter op de dijk gelopen, ondanks dat we warm gekleed waren hielden we het voor gezien.
zie je hoe koud het is?
Kloosterburen
We hadden trek in goeie appeltaart, stapten in de auto en reden naar Kloosterburen, waar we nog net een staartje Gronings carnaval meekregen.
We gingen naar Hotel het klooster, waar Jolanda inderdaad ongelofelijk lekkere appeltaart had gebakken (toen ik het al half op had bedacht ik dat ik er een foto van had willen nemen, helaas). Dit is een plek waar we erg graag even komen als we in de buurt zijn.In de avond gaan we in het visrestaurant van Usquert eten, eenvoudig en voedzaam, hoewel men het op de kaart wel heeft over slibtong, dat stoort me dan wel weer een beetje.

Het gaat ook weer wat sneeuwen.
In ons Gesticht is een bad, een echt bad waar je helemaal in kan, dus niet halfzittend, met kouwe knietjes, nee heerlijk languit liggen.
Ik ben normaal niet zo’n badmens, maar na zo’n lange, koude dag heeft het wel wat.
visrestaurant Usquert

In ons Gesticht is een bad, een echt bad waar je helemaal in kan, dus niet halfzittend, met kouwe knietjes, nee heerlijk languit liggen.

Ik ben normaal niet zo’n badmens, maar na zo’n lange, koude dag heeft het wel wat.
Heerlijk slapen, zo stil hier.


2 opmerkingen:

 1. he je was vlak bij ons 2 km bij ons vandaan, geen tijd gehad voor een bakje koffie?
  Ik zie ook dat je een banner hebt voor de bijen, wist je dat mijn man imker is??
  En we 2 bijenvolken achter het huis hebben staan?
  lieve groeten Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mina, ik heb aan je gedacht hoor, maar het weekend zat al zo vol, als we komen wil ik echt de tijd voor je hebben.
  Dat had je nog niet verteld van de bijen, wil ik wel meer van weten dan.
  Tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen