woensdag 8 februari 2012

Vogels in nood?

Nu zou je toch verwachten dat het storm loopt bij zo’n prachtige ‘vogelpovverd’. Maar nee hoor, hooguit hier en daar een enkel zonnebloempitje uitgepikt.
Vogels hebben het moeilijk lees je overal, waarom komen ze dan niet bij mij eten? Ik vermoed dat we hier van doen hebben met verwende krengen.
Ik had altijd van Vivara de Hi Energy zonder schilletjes, dat wilden ze wel, dure kost, maar nu ik de wat goedkopere zaadmengesel wil opmaken ... vrieskou en honger ...? Nee hoor, ze motten het niet!


Vanmiddag, op het werk, mag ik het oude brood meenemen? Niet het beste voedsel, maar je moet wat. Onderweg naar huis kom ik langs twee wakken:


Ha, wat een happening, eenden, meerkoeten, waterhoentjes en zwanen zijn zeer tevreden met het oude brood, ze eten gewoon uit mijn hand. Dankbare watervogels.

Behalve die ene aalscholver dan, hij kijkt me meewarig aan ... en ik zie hem denken ... waarom heb je nou geen visje voor me meegenomen?


2 opmerkingen:

 1. Ja, die vogels van tegenwoordig, steeds kieskeuriger worden ze...
  Zonnebloempitten, dat lijkt des vogels kaviaar, maar wanneer ze daar aan gewend zijn, lijken ze niet veel anders te blieven. Ik merk trouwens verschillen van het ene jaar tot het andere: een paar winters geleden kon ik de vetbollen niet snel genoeg aanslepen, en een jaar later bleven die wekenlang onaangeroerd hangen.
  Ook dit jaar lijken het alleen pimpelmezen en staartmezen te zijn die er van pikken.
  Zonnebloempitten, die blijven jaar na jaar favoriet. (Vlak voor het invallen van de vorstperiode had ik nog een zak van 12.5 kg gekocht, en die was maandag al helemaal leeg...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoorde veel vogelvoerders mopperen over de pietluttige pieten. Ach, die baalscholver :-(

  BeantwoordenVerwijderen