zondag 6 mei 2012

60 ...


Mijn architect is jarig vandaag en wordt 60 jaar. Reden om een feestje te geven. Terwijl we de gastenlijst samenstelden bleek al gauw dat onze huiskamer dat niet zou aankunnen.

We besluiten uit te wijken naar zijn atelier.
Mijn cadeau aan hem is een optreden van een van de beste Groninger zangers: Harry Niehof.
Wat vond ik het moeilijk om dat geheim te houden! Ik moest ook m’n email wachtwoord wijzigen, omdat Mijn Architect dat ook wel gebruikt. Het gebeurde me bijna een paar keer of ik had m'n mond voorbij gepraat.

Ik was wat nerveus voordat Harry Niehof kwam. Hoe zou men het vinden? Hoe zou hijzelf het vinden?
Zou men niet te rumoerig zijn bij die mooie ingetogen muziek? Wat zou men van het Gronings vinden? Het was bedoeld voor Mijn Architect, maar de gasten moesten natuurlijk wel willen luisteren.
In onze correspondentie had Harry al aangegeven dat hij wel een ’mooi allochtonensetje’ zou maken.

Het was geweldig leuk, ook de gasten hebben ervan genoten. Harry Niehof kan binnen no time het publiek voor zich innemen, schijnbaar moeiteloos switcht hij tussen liedjes, anekdotes, grapjes en maakt echt contact met de mensen. Een van de gasten zei nog tegen me: “Goh, zo’n bekende zanger-gitarist in Groningen en helemaal niet uit de hoogte, makkelijk te benaderen ... juist erg aardig, zo'n leuke man ...” Vertel mij wat!
Het was zo gek om ‘onze’ Groninger binnen te zien komen. Mijn Architect probeerde z’n verbazing goed te verbergen! Het was echt een verrassing en ook al had ik het allemaal zelf geregeld, ik voelde het ook als een verrassing!


Aan de gasten heb ik gevraagd om als cadeau een A4-tje voor de jarige te maken, zodat hij een map vol persoonlijke brieven zou hebben. Wat hebben mensen er een werk van gemaakt, bijzonder mooie, grappige, creatieve bijdragen. Scherpe observaties en terugblikken naar avonturen uit het verleden. Allemaal heel verschillend.
Die map is een heel bijzonder dokument geworden.
Daarnaast heeft hij ook nog veel cadeaus gekregen.
Hij kan de rest van het jaar op de bank blijven zitten, met een goed boek en een goed glas wijn!


Het is zo leuk om iedereen weer te zien en ik realiseerde me dat we sommige contacten in de loop der jaren wel wat verwaarloosd hebben. We besluiten ons leven te beteren.
Trouwens, gastvrouw en -heer zijn is helemaal niet makkelijk. Je wilt met iedereen een woordje wisselen, alles in de gaten houden, maar er is te weinig tijd om uitgebreid met iedereen te praten. Sommigen had ik toch even wat meer aandacht willen geven.
En ik heb nog nooit zo weinig gedronken op een feest ... ook geen tijd voor, haha.

Het was een ontzettend leuk feest. Zoon heeft veel filmpjes en foto’s gemaakt en samen met de map kunnen we nog lang nagenieten.Meer info over Harry Niehof.

7 opmerkingen:

 1. Dat zal zeker een verrassing geweest zijn.
  En wat goed,dat je zoiets georganiseerd hebt.
  En de foto van die snelle stoere bink op de rolschaatsen,is dit je jarige man ?

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo hé, dat was een verrassing. Ik kan me voorstellen dat je moeite had om het niet te verklappen ;-D. Gefeliciteerd, en nog heel veel jaren in goede gezondheid gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Man, zo te lezen was het een geweldig feest, leuk joh zo'n verrassing, 'k kan me voorstellen dat je het bijna niet stil kon houden (btw 'k wist al lang dat grunnigers nait zo heul aarg stoens bennen)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van Harte Gefeliciteerd met je man, en ja Harry Niehof heeft ook hele mooie luisterliedjes !Wie Grunnigers bennen meer rustig, dou moar gewoon, den doun je gek genog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog van harte gefeliciteerd met Manliefs verjaardag en ik had hetzelfde als jij: te weinig gedronken, omdat ik er met mijn hersens bij wilde blijven....Maar ach dat haal je makkelijk daarna weer in hoor !! Leuk dat Harry een succes is gebleken.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte! Wat heb je dit goed georganiseerd, echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Namens Man bedankt voor alle felicitaties!

  BeantwoordenVerwijderen