woensdag 16 mei 2012

Fleur en kleur: Wit

Toen Man en ik net verkering hadden bracht hij wel eens een bloemetje voor me mee, meestal van een tankstation en voornamelijk chrysanten in een akelig kleurtje. Voorzichtig gaf ik aan dat ik bloemen misschien beter zelf kon uitzoeken … ? Link hoor, voor hetzelfde geld krijg je nooit meer een bosje bloemen.
In de daarop volgende 30 jaar heeft hij nog drie keer een bloemetje aan me gegeven. Een keer stond hij op Schiphol op me te wachten -toen ik terug kwam van een weekje sapvasten in Portugal- met twee gigaboeketten. Hij kon niet kiezen en nam ze toen maar allebei. Nieuwsgierig stonden de omstanders te kijken voor wie die bloemenweelde bedoeld zou zijn.

Een andere keer toen ik op familiebezoek naar Hamburg was geweest, stond er bij thuiskomst een uiterst modern geval in een hoge glazen vaas op tafel met met in vorm gevouwen blad en een enkele bloem … hij had zich nu terdege laten adviseren door een trendy bloemenatelier.
Schat, ik zoek m’n bloemen voortaan zelf wel uit.Afgelopen vrijdag kwam hij aan met een grote bos fluitekruid en koolzaad, tijdens zijn fietstocht geplukt en in z’n rugzak gestopt.  Vooral vrouwelijke fietsers zonden hem onderweg bijna verliefde glimlachjes toe.
Na 30 jaar heeft hij het eindelijk door … thuiskomen met bloemen die mij sprakeloos van geluk maken!


Van de echtgenote van een cliënt kreeg ik voor mijn verjaardag dat mooie theelichthoudertje, de lelietjes van dalen kreeg ik gisteren van haar.
In de bermen groeien ook de margrietjes alweer.


Meer Fleur en kleur vind je bij Veronique.

7 opmerkingen:

 1. Mannen en bloemen.... 'k zeg niks
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk fluitekruid, het is heerlijk plukken op het moment in de berm! Je kunt zoveel leuke boeketjes maken. De groene vaasjes zijn ook zo leuk. Nog een fijne dag, lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, had jij die vaasjes nou ook, maar dan in het blauw?

   Verwijderen
 3. Op mijn facebook pagina heb ik pas ook nog een heel mooi boeletje gezet van fluitekruid, koolzaad en judaspenning. Altijd mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dit leuk verteld.
  En ja,schitterend hé,het fluitenkruid en het koolzaad.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zeg!! Je brengt me op een idee, ook maar eens de tuin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk verhaal en voor velen van ons heel herkenbaar denk ik.
  Fijne dag.
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen