woensdag 6 juni 2012

Fleur en kleur, 'wie het kleine niet eert ... '


Ik kan het niet laten … elk moment dat ik langs bloemrijke plekjes fiets, pluk ik wat bloemetjes voor thuis.
Overal staan kleine vaasjes, kneuterig, maar ik ben er dol op. Hoe vaak Man (zuchtend) moet antwoorden als ik weer eens zeg: mooi hè? Ja, jaahah…

Een geopende klaproos kan je niet plukken, verontwaardigd laat ze gelijk haar mooie blaadjes vallen, maar nog in de knop lukt het wel … met bewondering volg ik hoe ze in een gekreukelde feestjurk tevoorschijn komt.
Mooi bij lelijk, daar vond ik ze ...


Bieslookbloemen veranderen van strak naar wulps en Wikke in een vaasje vind ik van zo een gestileerde schoonheid dat ze op veel plekjes hier in huis staan.Op het dakterras bloeit nu een struikje met kleine witte bloemen, waar ik de naam niet van ken, wordt hier ‘gemeentestruikje’ genoemd omdat ik ze ook wel in openbaar groen zie:Het Boeddhahoofdje is door de vorst gespleten -noemen we nu Boeddha met hoofdpijn- , maar binnenin woont een pissebed samen met een duizendpoot. Als dat maar goed gaat! De campanula groeit er met compassie omheen.


Nog meer fleur en kleur vind je bij Veronique.

5 opmerkingen:

 1. Mooi al die bloemen,
  en heul prozaïsch, bieslookbloempjes door de sla, lekkerrrr
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een fleur en kleur...prachtig!
  hee btw, je linkje klopte niet, nu kom je uit bij je post van vrijdag...anders plak je 'm nogmaals? dan weet je zeker dat iedereen 't ziet ipv wegklikt :-)

  Fijne dag!
  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige fleurige bloemetjes, ik vind vooral die klaproos en madeliefjes heel mooi, ze komen zo mooi uit in die groene glazen vaasjes...bijna een schilderijtje.
  Liefs
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi,je Fleur en kleur.
  En ik wist dat helemaal niet,dat je een geopende klaproos niet kunt plukken,omdat ze dan spontaan haar blaadjes laat vallen.
  Weer wat geleerd.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind deze bloemen de mooiste... heb zelf een tijd terug wildbloemen gezaaid in de tuin. Hoop dat er straks net zulke mooie tussen staan!

  BeantwoordenVerwijderen