zaterdag 3 maart 2012

Theater te Water - Luchtkastelen

Vanavond naar Luchtkastelen van Theater te Water in het Prinsentheater.
De laatste (uitverkocht) van zo’n 50 voorstellingen.

Uit de folder:
Luchtkastelen is een absurde voorstelling waarin geld een hoofdrol speelt en zelfs de liefde dreigt te verzuipen in het slijk der aarde. Waarin de president-directeur Scheppema om een gouden idee vraagt en vervolgens de waanzin toeslaat. Waarin jacht wordt gemaakt op groot wild, groot geld en op elkaar. Waarin een indiaan wijze woorden spreekt en een koe troost brengt.
Een voorstelling over een bedrijf, een ambitie en een idee. Over geluk dat in hele grote dingen zit. Over bouwen op drijfzand: luchtkastelen.

Wij gaan te weinig naar toneelstukken, het komt er gewoonweg niet van.
Maar wat heb ik me geamuseerd! Het was goed gespeeld, leuke jonge spelers, goede muziek en ontzettend geestig. Geweldig nummer: 'zij is zo lelijk'.
Het decor vond ik ijzersterk, zo hilarisch. Alles getekend, sigaar, glas cognac en computer.
Snel weer veranderd in een nieuw decor.
Zo wervelend gespeeld en knap ook die dubbelrollen van al die leuke personages.
Ze waren allemaal erg goed, vooral tegen het eind lag ik in een deuk om de boer met zijn moeilijke groep die kwam koeknuffelen.

Toch maar weer wat vaker naar toneelvoorstellingen, deze was in ieder geval een goeie keus.









30 Jaar samen

Vanmorgen van Zwolle naar Groningen. In verband met werk aan het spoor kunnen we met de trein tot Assen en moeten dan verder met de bus. Mensen veranderen bij dit soort situaties helaas in horken. Duwen en dringen bij de eerste bus, terwijl er nog twee achter staan.
Wij zijn in ‘love en peace’ stemming, wij zijn vandaag 30 jaar samen, wij wandelen op ons dooie akkertje naar de laatste bus en hebben de allerbeste busplek, namelijk rechtsvoorin.

Als we in Groningen zijn gaan we eerst een bakkie koffie drinken in Huis de Beurs. Daar lezen we alle beschikbare kranten, poging gedaan de crypto van de Volkskrant te doen, die van het Dagblad van het Noorden opgelost.
Ook maken we eindelijk kennis met de fameuze Groninger eierbal, maar dat is een apart blogje waard.
Ik heb voor de overnachting een kamer in het Simplon, hotel voor jongeren (jaja), gereserveerd, dat was ons al een keer goed bevallen, weliswaar ook geen eigen badkamer, maar dat is daar niet zo erg, het is er vrij rustig. Verder is het er goedkoop en dichtbij het Prinsentheater waar we vanavond naartoe gaan. Wij hebben kamer H, op gang HIK, in oosterse sferen, helemaal goed.


We gaan naar een voorstelling van Theater te Water, zij zaten even in zwaar weer betreffende het vaststellen van de cultuurnota en wel of niet toegekende subsidie. Daar kom je dan weer achter via de sociale media. Het was indrukwekkend om de steunbetuigingen te lezen, het moest wel een bijzonder theater zijn en zodoende heb ik een voorstelling geboekt, uit nieuwsgierigheid.
Maar eerst gaan we nog even de stad in, Man gaat naar de kapper en ik ga even winkeltjes kijken.
Onderweg naar het hotel even bij Plato naar de Nozem-etalage kijken
Weer een lekker koppie
Lekker gebakken mul met couscous
fijne hapjes, fijne prijzen





We eten in het restaurant van het Simplon, prima prijs/kwaliteit en gezellig. 


Straks naar het theater. Zo vierden we vandaag ons 30-jarig samenzijn.