Ik kon me gelijk voorstellen
dat dat erg lekker zou zijn. We gaan naar snackbar Hoek en bestellen onze
eerste eierbal.
Haute Cuisine in Groningen,
het is inderdaad verslavend onweerstaanbaar lekker!
Op Kortsluiting werden ook
links gegeven met recepten. Bij de eerste had ik m’n twijfels, met maggi en
ketjap manis, maar de tweede leek me wel wat.
De roux was erg lekker
geworden, ik heb geen aromat, maar heb wel wat curry toegevoegd, ik meende dat
te proeven in die van Hoek.
Maar dan ... hoe krijg je
het gekookte ei erin verpakt?
Ik had de roux goed laten
afkoelen en opstijven. In eerste instantie leek het goed te gaan, maar toen
gleed het van de eieren af en bleef aan m’n handen plakken. Ik was er al bang
voor.
De eieren afgespoeld, de
smurrie weggegooid en daar lagen zes kale hardgekookte eieren ... wat nu?
Ik had nog gehakt, dan maar
‘vogelnestjes’ maken, heeft niks met de eierbal te maken, maar smaakt
wel goed.
We weten nu wel waar de
eerste gang naar toe is als we weer in Groningen komen.
Is er een Groninger die ze
zelf maakt en de gouden tip heeft?