donderdag 8 maart 2012

Ik kan m'n ei niet kwijt ...

Eindelijk kwam het er van ... vorige zaterdag in Groningen kennisgemaakt met de echte Groninger eierbal.
Ik kende het niet, ik las er voor het eerst over op de blog Kortsluiting, hier en hier.
Ik kon me gelijk voorstellen dat dat erg lekker zou zijn. We gaan naar snackbar Hoek en bestellen onze eerste eierbal.


Haute Cuisine in Groningen, het is inderdaad verslavend onweerstaanbaar lekker!
Op Kortsluiting werden ook links gegeven met recepten. Bij de eerste had ik m’n twijfels, met maggi en ketjap manis, maar de tweede leek me wel wat.
De roux was erg lekker geworden, ik heb geen aromat, maar heb wel wat curry toegevoegd, ik meende dat te proeven in die van Hoek.
Maar dan ... hoe krijg je het gekookte ei erin verpakt?
Ik had de roux goed laten afkoelen en opstijven. In eerste instantie leek het goed te gaan, maar toen gleed het van de eieren af en bleef aan m’n handen plakken. Ik was er al bang voor.
De eieren afgespoeld, de smurrie weggegooid en daar lagen zes kale hardgekookte eieren ... wat nu?
Ik had nog gehakt, dan maar ‘vogelnestjes’ maken, heeft niks met de eierbal te maken, maar smaakt wel goed.
We weten nu wel waar de eerste gang naar toe is als we weer in Groningen komen.

Is er een Groninger die ze zelf maakt en de gouden tip heeft?