woensdag 23 mei 2012

Fleur en kleur: Teer wit


Lijkt het nu zo of is er veel meer fluitekruid dan vorig jaar? Veel medebloggers roemen het fluitekruid en terecht, wat is het toch genieten om daar tussen te lopen of te fietsen. Zulk mooi teer kant in het wit.


Hoewel ik ook van kleur hou, is wit toch wel favoriet, dus in deze ‘Kleur en Fleur’ -naar een idee van Veroniques blog- nogmaals wit in de hoofdrol.


Hier een stilleventje met witte lathyrus met m’n jaren 50 aardewerk en een met groen glas in de ochtendzon die tussen een gordijnkier piept.




Tussen het fluitekruid nog meer teder wit, jong leven bij familie zwaan, vader zwaan houdt mij (buiten beeld) goed in de gaten:




Update: Andre wees me op de letters in de snavel van de zwaan.
Veel later kwam ik er achter dat het de initialen, P.O. zijn van Piet Oostveen, berucht zwanendrifter/zwanenjager hier in de regio. Hij, en zijn familie/consorten moeten terecht staan voor het het illegaal toe-eigenen van wilde zwanen, en het vervalsen van pootringen. De zaak kwam aan het rollen dankzij dierenarts Saskia van Rooy die de misstanden bij het zwanendriften jarenlang vastlegde op video.