maandag 3 september 2012

Floriade



Ik wil een keer naar de Floriade. We bedachten dat een maandag wel de beste dag zou zijn. Hopelijk is het dan niet zo druk. Ik had al enthousiaste verhalen gehoord en op blogs gelezen. Mijn Architect gaat meer voor de gebouwen en ik voor het groen.
Het begint wat somber als we op station Venlo aankomen, maar in de middag trekt de lucht open en krijgen we zon.
Man is wat teleurgesteld, de Innovatoren is niet te bezichtigen, er zitten bedrijven in en is niet openbaar. We vinden het een mooi gebouw.




We bestuderen de plattegrond en bedenken dat we in een middag nooit alles kunnen zien. We maken een keuze. We gaan niet naar shows, attracties enz. en proberen de ‘kidsdingen’ te vermijden. Daar is ook de meeste drukte, dat komt ons dan weer goed uit. Ook de aanwezige winkeltjes laten we links liggen.
Na koffie met vlaai gaan we van start.


Groendaken van sedumsoorten en de verschillend manieren om groene wanden te maken vond ik interessant. En natuurlijk historische groenten. De Wilde Weelde tuin vond ik mooi,
maar vooral The Easy Prairie Garden:




De duurzame tuin:




Nog wat foto's:
Prachtige constructie
Kunst van Sjer Jacobs
op een bankje van dezelfde kunstenaar
Gekke spiegels



We vonden het toch een klein beetje tegenvallen. Het had soms een hoog Efteling-gehalte. Ik kan niet zeggen dat je er geweest moet zijn, je mist niet echt wat als je niet gaat. Ik had ook wat meer tuinen verwacht, meer over (stads)moestuinieren en ook wat meer willen proeven in het Huis van de Smaak dan weer de zoveelste nieuwe tomaat. Slimme dingen om de honger nu eindelijk de wereld uit te helpen. Maar we hebben natuurlijk niet alles gezien en het is wel erg veel lopen.

We hebben van deze dag genoten, ook veel leuke dingen gezien en sommige dingen stemden tot nadenken, zoals groente telen met kunstlicht en op water. 

Als we tegen zevenen bij station Venlo aankomen gaan we, daar tegenover, bij hotel Wilhelmina eerst nog een hapje eten. Rond elf uur zijn we weer thuis. Een hele reis. Over tien jaar weer een Floriade, wie weet waar we dan vandaan moeten reizen.




Deze blog hoorde eigenlijk op mijn andere blog, Engelwortel, maar ik had het hier al geschreven, vandaar.