donderdag 29 november 2012

Limiet


Regelmatig kon ik geen foto's meer op m'n blog zetten omdat ik aan de limiet van 1 GB aan gratis opslagruimte zat. Toen kwam ik er achter dat al mijn blogfoto's in een Picasa webalbum gezet werden. Dat wilde ik helemaal niet, ik heb mijn originelen zelf in allerlei mapjes zitten, dus gooide ik ze uit dat Picasa.

Humor, dan zag je ze ook niet meer op m'n blog … in plaats van de foto verscheen er dan een zwart vlak zoals hierboven. Dan maar in Picasa alle dubbele verwijderd en heel veel foto's verkleind, toen kon ik weer even verder. Ondanks dat kleine foto's niet meetellen zit ik nu weer vol. De foto's die nog te groot zijn kunnen niet meer verkleind, dat programma werkt niet meer.

Bij google discussiegroepen voor hulp gezocht … wel advies gekregen, maar de oplossingen kan ik niet of begrijp ik niet.

Medebloggers die ook met dit probleem zaten zijn dan maar een nieuw blog begonnen. Daar heb ik over nagedacht, maar zag er erg tegenop, want weet ik nog wel hoe ik dat allemaal gedaan heb, twee jaar geleden? Zomaar kopiëren ging niet, daar kreeg ik geen nieuwe ruimte voor foto's mee.


Ik ben er uit. Ik heb toch een ander nieuw blog gemaakt. Is nog niet naar mijn zin, heb nog vragen, maar moet wachten tot mijn zoon weer langs komt.


Alles wat hier eigenlijk niet hoort ga ik naar het nieuwe blog verhuizen. Is heel veel werk, het zal de komende tijd erg rommelig zijn. Van de berichten die gaan verhuizen hou ik wel de datum aan van de toenmalige plaatsing. Wat wel jammer is dat ik de reacties dan kwijtraak.
Maar zo krijg ik weer ruimte voor dit blog.
Dus bij Ontdekking van Groningen lees je straks alleen nog mijn schrijfsels die over Groningen gaan, op het nieuwe blog - Angelika's Blog - vind je al het andere.