vrijdag 21 juni 2013

Vekaanzie 5, dag 7

Het weer wordt minder. Onze Griekse dekentjes zijn niet voldoende, we sliepen deze nacht met kleren aan. Als het nog kouder wordt moeten we misschien bij onze vrienden slaapzakken o.i.d. gaan lenen.
We hebben vandaag met onze waddengids Dick afgesproken maar we zien het net zo somber in als deze herfstachtige dag is.

Ik had me zo verheugd op de wandeling met Dick op de kwelder en wad. Maar dan wel met mooi weer. Het is zomer en het regent pijpenstelen. Toch laten we ons niet uit het veld slaan, ook dit heeft wel wat.
Als we in het Zielhoes aankomen is Dick er al, we gaan koffie drinken, misschien klaart het nog op …
Vervelen doen we ons niet als we met Dick zitten te praten. Er komt een man binnen en Dick kent hem, ze hebben elkaar jaren niet gezien.
Jan (71) komt oorspronkelijk uit Zeeland, heeft kort in Groningen gewoond, zijn huidige woonplaats is Lopik, bij ons in de buurt. Maar hij is nog steeds verknocht aan het wad en heeft al 387 keer wad gelopen!


Dat zijn dus leuke ontmoetingen en dito gesprekken. Het Zielhoes is een heerlijke plek om te zitten en te kletsen, zeker met dit weer. Café is niet het juiste woord, een pleisterplaats, een gelagkamer … in ieder geval een plek waar je lang blijft hangen.
We blijven lunchen hier en nemen oetsmieters, genoemd naar de vorige uitbaters, ‘Joke’ met twee eieren en ‘Siert’ met drie eieren.Uiteindelijk nemen we afscheid van Dick en we spreken de wens uit dat er nog eens een kans komt om een kwelderwandeling met hem te maken.


In de hut bak ik de rest aardappels en champignons, een goed bodempje, want vanavond gaan we naar De Kroeg van Klaas in de stad. Er is een optreden van Eddy Koekkoek en het smaakt naar meer na het optreden afgelopen zondag.
We zoeken een gratis parkeerplek, wat wil zeggen dat we wel een stuk moeten lopen, maar dat geeft niet, wat het is inmiddels droog. En ik loop graag door de stad Groningen.

We gaan eerst even wat drinken in Cafè de Oude Wacht, ook een van onze vaste adresjes.
De eigenaars hebben er een gedeelte bijgetrokken en helemaal in stijl verbouwd. We worden rondgeleid, de eigenaar straalt helemaal van trots en plezier, het is dan ook prachtig geworden.

Dan lopen we naar de Kroeg van Klaas naar een optreden van Eddy Koekkoek en zijn band.
We zien hen voor de tweede keer optreden deze vakantie, echt super, en ik koop zijn CD Chico, genaamd naar de bijnaam van de begaafde gitarist Anne Kraster die vorig jaar plotseling overleed. Zijn vrouw heeft een heel bijzondere CD bij zich, ik ben blij dat ik die kan aanschaffen. 
We genieten van het optreden, ik vond het nog beter klinken dan in de Engelstede. 


Dat was weer een geweldig leuke avond, diep in de nacht rijden we terug naar onze Hut in Molenrij.