zaterdag 19 juli 2014

Blij in Blijham (7)Boombaard … toen we hier van de week voorbij fietsten werd ik nieuwsgierig. Het is een heerlijke dag met wel 35°C, en we fietsen nog eens naar die plek.
We stappen het erf op en komen in een tuin met hele grote geometrische vormen van ijzer en sommige van hout. Arthur Boombaard ontvangt ons hartelijk en vertelt over zijn passie. Ik hoor woorden die ik nog nooit gehoord heb … icosaeder, vector equilibrium, dodecaëder.


Ik ga in de dodecaëder staan, kun je geometrie ervaren? Het is tenslotte een ervaringstuin.
Ik ervaar vooral verwondering en ook bewondering hoe het mogelijk is dat iemand dit kan maken. Het is geweldig en ik vind het razend interessant. Maar vooral ook mooi. Het lijkt soms wel of ik op een vreemde planeet ben.

Behalve deze grote vormen maakt Boombaard ook kleinere tuinobjecten, zoals bijv. vlinders en kippen, die heel betaalbaar zijn. Maar nog steeds te groot voor mijn dakterras.
Van oude gasflessen maakt hij ook prachtige vuurschalen. Die kun je ook leren zelfmaken in een workshop. Wat een veelzijdige kunstenaar! Ik ben blij dat we dit ontdekt hebben.


De week zit er bijna op. T&E komen vanavond thuis. Dus moest er vanmorgen eerst gepoetst worden. Ook nog een laatste ronde door de tuin en nog wat wieden. Na het bezoek aan Boombaard gaan we gezellig eten in het Oude Wapen. Als we terugkomen zijn T&E er al. We hebben samen nog een heerlijke avond met ervaringen uitwisselen. Een gezellig ontbijt de volgende morgen, en dan weer terug naar het normale leven. Dag mooie plek, het was een voorrecht hier een week te mogen zijn.