zaterdag 26 december 2015

Kerstweekend in Molenrij (3)

Heerlijk uitgeslapen. De CV doet het matig, dus Mijn Architect gaat weer hout halen en maakt de kachel aan. Al snel is het behaaglijk. Op het gemakje douchen en haren wassen.We hebben eigenlijk niks nodig, hoewel een flesje wijn wel fijn zou zijn. Proberen maar.
We fietsen door Kloosterburen, het allerleukste boekwinkeltje is dicht, naar Kruisweg, coop is dicht, Naar Leens ... aldi en jumbo zijn dicht. 
We fietsen terug via Hornhuizen. Wongema is open, leuk! Uiteraard niks vegan, zo jammer ... het zou zo mooi passen en een meerwaarde geven aan bij deze plek.

Maar goed, we spijbelen (!) voor een keertje en nemen een kop erwtensoep met roggebrood, wijntje erbij. Leuk gesprek met Erik Wong. We praten erover dat we vrienden hier hebben, maar het onmogelijk is om met het openbaar vervoer naar toe te gaan. Hij biedt spontaan zijn auto aan, zodat we toch naar onze vrienden in Westerlee kunnen. Heel bijzonder!


Verheugd rijden we in de Wong-mobiel naar Westerlee, raken even zoek bij Groningen, onduidelijk aangegeven, maar we arriveren en het is hartstikke leuk.
We krijgen seitanbroodjes en naanbrood. Als we weer vertrekken krijgen we een lekkere fles wijn mee! Erg leuk om weer eens met een auto over de Groningse wegen te rijden.
Terug naar Hornhuizen, auto afleveren met wat benzinegeld, drinken daar nog een wijntje en stappen weer op onze fietsen die daar braaf op ons stonden te wachten.