donderdag 28 april 2016

Lente in Molenrij (dag 6)


We fietsen naar het nabijgelegen Hotel het klooster, een bijzondere plek op het Hogeland en met een bijzondere uitbaatster, Jolanda. We komen hier graag, zij kan fantastisch koken. We reserveren voor een vegan lunch voor morgen, m'n verjaardag. 
Daarna gaan we naar Antiquariaat Bij Tij en Ontij, in een monumentaal pand, heerlijk snuffelen tussen de duizenden boeken.
We vinden er altijd wel iets. het is heel lastig om niet met teveel boeken weg te gaan.

Ik heb me deze keer alleen op de sectie kookboeken gericht. Ik koop een leuk boek van Ria Loohuizen over kastanjes, liever had ik haar vlierboek gevonden. En een mooi bonenboek, wat niet vegan is, maar veel recepten kan ik makkelijk veganiseren. We krijgen ook nog een boekje cadeau en als Mijn Architect het openslaat ... wat een toeval!
Daarna nog even langs de supermarkt fietsen, hoewel beperkt, vind je zelfs hier wel vegan voedingsmiddelen.

Voor mijn verjaardag morgen maak ik een klein taartje, er is hier geen oven, dus het moet een ‘raw’ taartje worden. Met zeer beperkte middelen, er is bijvoorbeeld geen citruspers. De ingrediënten heb ik meegenomen van thuis en ook een springvorm. Mijn staafmixer gaat altijd mee. De bodem bestaat uit kleingehakte walnoten, dadels en rozijnen en daaroverheen een dun laagje chocola. De vulling maak ik van gepureerde cashewnoten, kokosolie, citroensap en aardbeien. De rest aardbeien er bovenop en zo lijkt het heel wat. Gewoon lekker geworden.

Tijdens het koken in ons knusse hutje weer zicht op fenomenale luchten.