donderdag 31 mei 2018

Huizenjacht (2)



 

In april en mei hebben we de frequentie van de huisbezichtigingen wat opgevoerd. Het is nu wel zeker dat ons huis in Gouda verkocht is en we moeten er op 1 oktober uit.
Omdat ik ook nog moet werken is er weinig tijd. Dinsdag is mijn vrije dag, dus plannen we op die dag afspraken met makelaars. Hup, heen en weer met OV naar Groningen
Per keer kan ik maximaal drie huizen aan, anders ga ik alles door elkaar halen, twee is eigenlijk beter. Maar dan moeten we weer een week wachten.
Een huis op funda ziet er in het echt anders uit, vooral door de groothoekfoto’s. Dan kijk ik nog op googlemaps, wat er in de buurt zit. Je hebt er bijna een dagtaak aan.
We bezoeken huizen op fantastische plekken, en mooie huizen op mindere plekken.
We zijn vooral gericht rond Winschoten en Westerwolde.
Maar niks voldoet.

We hebben wel geluk dat we tijdens deze zoektocht steeds kunnen terugvallen op onze lieve vrienden in Westerlee. Als we moe van huizenjacht terugkeerden konden we altijd aanschuiven, lekker eten en zo nodig blijven slapen. Ze denken en zoeken mee, het is heerlijk om je hart uit te storten over van alles. Ook kunnen we van een vriendin de auto lenen.
We boffen echt!

Als we niks op tijd vinden, zullen we toch eerst moeten huren en dat betekent dan twee keer verhuizen. Liever niet, natuurlijk.
Mijn lijstje van mogelijke huizen raakt op en er komt op dit moment niet veel meer bij in de prijsklasse die we zoeken.
Het allerlaatste huis op mijn lijstje zit weer compleet aan de andere kant van de provincie, het Hogeland.
We rijden er met een goed gevoel naar toe.
Hoe toevallig, in dit gebied begonnen ooit -jaren geleden- onze dromen en plannen om naar Groningen te verhuizen.
Dit huis gaat het worden! Er moet veel meer aan gebeuren dan we wilden, maar het klopt … het huis, de tuin, de plek.

Wordt vervolgd.