zondag 19 december 2010

Gronologie (1)

In 2005 ben ik voor het eerst in de stad Groningen en we logeren in het Martinihotel. We bezoeken het Museum, de hit van de stad, wij vinden het maar zo-zo.
De stad vinden we wel heel bijzonder. Deze reis is in combinatie met een overtochtje naar Schiermonnikoog, wat natuurlijk altijd heerlijk is.
In 2006 nog een keer Stad, we logeren dan in een leuke B&B in de Herestraat. In Haren bezoeken we de botanische tuin, dat stond al lang op mijn lijstje.

Daarna ontdekken we Erfgoed Logies. Dure, maar fantastische B&B’s (de crisis had nog niet toegeslagen). Wat een rust! De Piloersemaborg in Den Ham, de Hereboerderij Zuidpool in Usquert en Landgoed Ekenstein bij Appingedam.
In de Piloersemaborg waren we in februari 2008. Het waaide erg hard toen, machtig mooi was dat.
Deze borg is een monument uit 1633. Het is een voorname plek om te logeren in een mooi appartement.

Een maand later zijn we alweer in Groningen. Op internet had ik stoeltjes gekocht. Die moesten we ophalen bij Howaboutout in Zuidbroek. Ze passen maar net in het huurautootje. We logeren in Usquert, in Hereboerderij Zuidpool, waar we gastvrij ontvangen worden. Bij de boerderij is één gastenverblijf. De eigenaresse drukt ons wel op het hart om de deur op slot te doen, want, zegt zij op gedempte toon met haar prachtige Groningse tongval: ‘We hebben een drugsverslaafde in het dorp’! ....
We krijgen nog een rondleiding door de vertrekken van het woonhuis dat voornamelijk 19e-eeuws is ingericht. Verder bezoeken we nog de Menkemaborg in Uithuizen en bekijken met gemengde gevoelens Delfzijl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten