donderdag 6 mei 2021

Nieuwe keuken (5)

Ik ben een tijd bezig geweest met het zoeken naar lampen. Tweedehands viel af omdat ik drie dezelfde wilde. Hanglampen kon ook niet, want de ruimte is niet zo hoog. De meeste plafonnières zien er suf uit.

Uiteindelijk vond ik iets naar mijn smaak, deze:


Ze zijn dimbaar en bedoeld als sfeerlicht met mooie ledlampen, die een gloeidraad hebben. Het functionele licht komt door de inbouwspotjes, maar die zijn al lang geleden besteld. Misschien zitten ze wel in het schip dat vastzit in het Suezkanaal. 

Onze Vlinderstoelen (Fritz Hansen/Arne Jacobsen) die we in 2008 in Zuidbroek aanschaften, beginnen erg slecht te worden. Toen we ze kochten waren ze al meer dan 40 jaar oud. De rugleuningen verliezen op den duur de stevigheid en geven geen steun meer. Jammer, want ik vind ze nog steeds mooi en ondanks het simpele ontwerp kun je er urenlang lekker op zitten. Zoektocht naar nieuwe oude stoelen levert niets op. Te duur en ik wil tien dezelfde. We besluiten dan maar goedkope, nieuwe te kopen. Mijn besluit geen kunststof meer te kopen wordt gelijk teniet gedaan. Maar ze zitten heerlijk!

Een buurman komt de muren van de keuken verven, gelukkig, want daar zag ik erg tegenop.
Ik hou het verven maar bij kleine kastjes. Deze was in de Goudse keuken Kretablauw, maar wordt nu dezelfde kleur als de nieuwe keuken. Er moet wel een stukje af, om passend te maken voor de nieuwe plek.



De lange muur wordt Rijks zachtgroen, de rest wit.





We hebben twee tafels gekocht, in het vierkant geplaatst kun je met acht mensen zitten. Met z'n tienen -als Eet lekker Mee weer mogelijk is- kunnen de tafels in de lengte achterelkaar gezet worden.
Het oude kleed heb ik toch maar weer teruggelegd, want het klinkt hier erg hol, dat scheelt wel.
Hopelijk wordt het nog wat minder als de gordijnen hangen.


Het verrijdbare keukenblok hebben we gehouden, de frontjes zijn in dezelfde kleur als de nieuwe keuken gespoten. Handgreepjes zijn besteld. De zijkanten worden nog opgeknapt met multiplex en aan de achterkant plakken we akoestische kurkplaten, dat helpt ook weer wat meer tegen het holle geluid.


De noodkeuken is verwijderd, het fornuis en de afzuigkap zijn door de vorige eigenaars opgehaald en de restanten liggen in de container.