zaterdag 10 mei 2014

Wederom weekendje Groningen (1)


Zoals zo vaak moet ik weer een keuze maken uit allerlei leuks in Groningen. Ik wil naar zoveel, maar dat kan nou eenmaal niet.
We boffen wel met een supermooie aanbieding van de NS, trein voor twee heen en terug en een nacht in het NH hotel, inclusief ontbijt voor een klein prijsje.


Eerst natuurlijk krantje lezen in de Oude Wacht. Contact met onze Groningse vriend uit Limburg, Wiel, hij komt gezellig even meeborrelen en neemt en ik krijg nog een cadeautje van hem, een muziekdoosje met ‘Yesterday’.
We gaan inchecken in het hotel, van buiten lelijk, van binnen prettig, weer eens wat anders dan goedkope B&B's.Normaal zou ik hier nooit gaan logeren, maar nu zitten we hier spotgoedkoop en dan is het zeker leuk!


's Avonds gaan we eten bij de nieuwe Boven Jan, boven zit vol, dan maar beneden en ze hebben zowaar een vegan gerecht op de kaart, een tajine, lekker hoor.Vorig jaar zijn we naar een optreden van de Britse band Belter geweest en vanavond komen ze weer. Tegelijkertijd is ook de opening van het Gradus J. Bosklopperjaar in de Silo met Bert Hadders en de Nozems, waarvoor we uitgenodigd zijn.We gaan daar eerst naar toe, maar door de mentale staat waarin verkeer is het toch wenselijker dat ik even lekker uit m'n dak ga met postpunk en dus vertrekken we al snel naar de Kroeg van Klaas.


Geweldig leuke avond met Groningers en Britten.