vrijdag 17 augustus 2012

50.000


Donderdagavond, we luisteren net naar het nummer Knockin’ on heaven’s door, maar met een schuin oog kijk ik steeds op m’n laptop naar het totaal aantal pageviews, 49.995 … 49.997 … en ja hoor  - tada - 50.000, dat is me toch wel weer een mijlpaal.

Bijna een jaar geleden loofde ik nog een tegoedbon uit voor de 10.000 pageviewer.
Vorige week dacht ik nog … zal ik iets leuks verzinnen voor de 50.000ste?
Maar daar ben ik niet meer aan toegekomen, ik werk me op het moment drie slagen in de rondte.

Toch even stil staan bij het bloggen. Als ik ’s nachts niet kan slapen omdat ik maar blijf malen, verzet het m’n gedachten, het is een uitlaatklep en de reacties van m’n lezers doen me zo goed, jullie hebben geen idee hoeveel!
Bloggen is dus leuk. Ook de blogs van de anderen bijhouden vind ik leuk.
Hoewel sommigen het je niet makkelijk maken om te reageren. Er zijn er bij waar je moet bewijzen dat je geen robot bent èn je bericht moet eerst nog goedgekeurd worden.
Ik heb met mezelf afgesproken dat als ik een reactie bij een Blog wil plaatsen, ik 1 keer zo’n rare code overtik, lukt het niet dan helaas, pindakaas, gaat het over. Dan maar geen reactie. Als men het je zo moeilijk maakt, wil men misschien liever helemaal geen reacties, dat kan natuurlijk ook.

Dan zijn er nog Blogs waar je wel makkelijk kunt reageren, maar er wordt nooit op geantwoord. Het is niet duidelijk of je reactie wel gelezen wordt, of wel gewenst is. Dan stop je uiteindelijk met reageren, want tegen een muur praten die niks terugzegt schiet ook niet op.

Ik probeer wel altijd te reageren, gaat ook niet altijd hoor, soms lukt het niet om iets terug te zeggen, het hoeft ook niet altijd.
Maar ik hoop dat het wel duidelijk is dat ik alle reacties lees, ik kijk er elke dag weer naar uit of er reacties zijn.
Verder heb ik moeite met anonieme reacties, het geeft me een beetje een unheimisch gevoel, op een gegeven moment verwijder ik ze toch maar.

Het schijnt bij Blogger soms onduidelijk te zijn hoe je moet reageren, dus ga ik nog niet ook ingewikkeld doen met codes of goedkeuringen. Sinds ik blog heb ik nog nooit iets raars meegemaakt, Blogger heeft denk ik een goede spambescherming. Al met al is bloggen vooral leuk.

Nou, 50.000 pageviews dus, op naar de 100.000. Zal ik nog iets feestelijks doen?
Nou vooruit, je krijgt een biertje/wijntje van me, in café Marleen in september of oktober als ik er ben en als je me ziet en tegen me zegt dat je dit blogje van 50.000 gelezen hebt.

Verder ga ik stug door met blogjes schrijven over van alles, met de hoop dat ooit de periode aanbreekt van de reden waarom ik dit blog ooit begon: de ontdekking van Groningen.