zaterdag 8 september 2018

Bezoek!

Gisteren reden we weer met een bus vol spul naar ons nieuwe huis. Uitpakken en door de tuin dwalen. Veel rijpe druiven. Druiven en bloemen plukken uit eigen tuin, hoe leuk is dat.





's Avonds gingen we een (helaas geen vegan) hapje eten in het plaatselijke restaurant. Bij binnenkomst weet men al wie we zijn en we hebben een leuk gesprek met een stamgast.
Vanmorgen vroeg op en een pan soep gekookt, want vanmiddag komt ons eerste bezoek.
Dat was leuk! Jan, Henri en Annie brachten allerlei tuingereedschap mee en zelfs een heuse grasmaaier.



We lopen door de tuin en maken een opzet over mogelijke bomenkap. Heel veel bomen zijn erg toegetakeld en uit verhouding. Ze dienden alleen als brandhout. Verder staan er veel van dezelfde soorten, en allemaal dicht op elkaar. Ook in de tuin is nog heel veel werk te verrichten.


We gaan ook even naar Hotel het Klooster, nu Herberg het Klooster geheten. Het is verkocht, de nieuwe eigenaars hebben het opgeknapt en vanmiddag is de opening.


Erg leuk om samen met onze vrienden even een kijkje te nemen.
s' Avonds worden we verrast met nòg een bezoek. Maika en Mark. Zij wonen (een deel van de week) vlakbij.
De mannen bekijken het huis en bespreken waarom sommige dingen zo zijn zoals ze zijn.



Wat een leuke dag!

De volgende dag gaan we voordat we weer naar Gouda vertrekken, even naar het veld  achter ons huis. De jaarlijkse Jeu de boule vindt daar plaats. We maken gelijk kennis met veel buren en dorpsgenoten. We drinken en praten samen tot het moment daar is dat wij weer moeten vertrekken.