woensdag 25 augustus 2021

Anti-slak


Ik las ergens op internet dat een vrouw 44.000 slakken 
geraapt heeft! Ik telde ze wel per keer, 100 tot 200, maar ik telde niet door. Ga ik volgend jaar doen! Toch vind ik het wel meevallen hier. De moestuin had ik al opgegeven dit jaar. Oudere planten worden wel met rust gelaten, nieuwe plantjes of stekjes zijn meestal het haasje. Ik vond een recept van een middel met knoflook, daar zouden ze een hekel aan hebben.

Je moet een hele knoflookbol in teentjes verdelen en schillen, in een pot met een liter kokend water overgieten en een nacht laten trekken. Dan zeven en verdunnen, ik weet niet meer hoeveel.

Er was niet genoeg knoflook in huis, en wat ik nohad eten we liever zelf op. Ik had wel de uitgebloeide Slangenlook, Allium scorodoprasum, en ik had daarvan de zaden geproefd (alle Alliums zijn eetbaar). Behalve dat deze zaden erg naar knoflook smaken, zit er ook een stevige pepersmaak aan. Dus ik dacht dat dit ook wel zou kunnen werken.

Ik deed de zaden in een pot met 1 liter kokend water en liet het een nacht staan. De volgende dagezeefd, de vloeistof in een sprayflesje gedaan en een naaktslak gezocht.

Deze zat op een blad ...


 ... en nadat ik het spul erop gesprayd had, verliet hij het blad zo snel mogelijk:


Dus als ik nu kwetsbare plantjes in de tuin zet, spuit ik ze even in. Ik weet natuurlijk niet hoe lang dit goed blijft, ik bewaar het maar in de koelkast.