zaterdag 4 juni 2011

Het leven bestaat uit drank en taartjes!Met andere woorden het is weer tijd voor een weekendje genieten in Groningen! Ik heb ons een poosje geleden opgegeven voor een ‘Aspergetour’ door Groningen. Dat is morgen en morgenavond is er ook Songclub in Café Marleen. Dus dat was een mooie combi.
Vandaag gaan we vooral terrasjes pakken, na al dat gewerk de afgelopen tijd vinden we dat  weer eens hard nodig.
Het is zulk mooi weer dat ik bij vertrek vergeet om een jas mee te nemen. Je kunt je ook bijna niet voorstellen dat die nodig is. Als we in Groningen aankomen, eerst even naar ’t hotel en dan gaan we appeltaart eten bij PS! in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, deze stond bij het Appeltaart-test blog in de top 10. Lekker in een leuk zaakje.We maken daarna een wandeling door de stad, het is gezellig druk. We gaan wat drinken op het terras van Café Ko in de Poelestraat, lekker in de zon ... wat een heerlijk leventje.


We gaan na verloop van tijd terug naar de Grote Markt, om weer even uit te rusten op het terras aan de voet van de Martinitoren.
Later op de avond gaan we eten in Het Pakhuis in de Peperstraat, we zitten als een Romeo en Julia op het balkon, waar precies een tweepersoonstafeltje past. Een droomplekje achter de viooltjes en het eten is prima! 


Vanavond is de Nacht van Kunst & Wetenschap, een festival vol wetenschap, muziek, theater, kunst, enz. Het schijnt dat er 15.000 bezoekers waren. We hebben er niet zoveel van meegekregen omdat we ’s avonds in de Kroeg van Klaas zaten. Daar is vanavond Open Podium o.l.v. Lourens Leeuw. Marleen had ons aangeraden daar ook eens te gaan kijken. Het programma begint laat, goede nummers, maar we zijn zo moe dat we om een uur of 1 besluiten terug naar het hotel te gaan, morgen nog een vol programma!


Nieuwe clip Facebouk van Lou Leeuw: