dinsdag 3 oktober 2017

Vekaanzie in Grunnen (3)

Vroeg slapen en dus vroeg wakker, ongeveer half 5. Even wachten op de kerkklokken, zoals thuis gewend ... maar natuurlijk hier niet. Helemaal niets te horen.
De buitenlamp van de hut achter ons is aan, waarschijnlijk hebben de vorige huurders het vergeten uit te doen (het gaat alleen in donker aan). Ik ben er niet helemaal uit of ik het prettig vind of niet. We hebben hierdoor een zwakke lichtstreep in de slaapkamer, zonder dat zou het echt pikkedonker zijn.

Uiteindelijk, na wat lezen, toch weer in slaap gevallen.
Als we weer wakker worden, is het bijna licht. Mijn Architect zag een grote haas langs onze hut rennen.

Prima douche in de hut!
We ontbijten met Nescafé espresso, appel, en broodjes, supersimpel ontbijtje. Het gaat regenen. Maar onze hut is cosy en warm.
Gewoon lekker lezen en wachten tot het droog wordt.


We houden de buienradar in de gaten, als we het wagen om een fietstochtje te maken gaat het een groot deel goed, maar krijgen we toch een buitje over ons heen. Kunnen we gelijk testen of onze regenkleding voldoet. Haha, je wilt toch een Groningse meid worden? Hup, gewoon doorfietsen

We fietsen naar Warffum, niet voor het museum, dat kennen we al, we waren er vorig jaar en in 2011, maar voor Grand Café het Spijslokaal. 
We zitten net binnen bij het Openluchtmuseum het Hoogeland en het begint weer te storten. Maar we zitten droog in een fijne plek. Lekker wijntje en Grunneger mosterdsoep, z
oals verwacht niet vegan, maar de soep is vegetarisch, dus nemen we die en het smaakt prima.


We zouden nog een keer bij iemand op bezoek gaan hier in Warffum, we twijfelen ... maar nee, hadden we beter moeten plannen en afspreken. Een andere keer maar.
Op de terugweg doen we nog wat boodschappen bij de plaatselijke supermarkt en fietsen dan terug.
Wat een prachtige luchten. 
Midden op deze foto staan de trekkershutten, net niet zichtbaar:


Vanmiddag komen vrienden op bezoek, die een prachtige boerderij in Groningen hebben gekocht. Voorlopig wonen zij daar twee dagen per week. Als we terug bij de hut aankomen, komen M&M net aan rijden, wat vind ik dat leuk!
Ze hebben lekkere hapjes en wijn mee en natuurlijk hun twee uberschattige droppies van hondjes. Het is supergezellig, met lekkere hapjes, wijn en hun twee droppies van hondjes.

Als zij vertrokken zijn is het snel donker. 's Avond eten we nog een hapje uit een doosje, we blijven in kampeermodus, ik heb eens pak kant-en-klaar mac&cheeze meegenomen.
Gewoon pasta koken, zakje Cheeze mix erbij en een pakje haverroom ... klaar.  De lepelpot fungeert als vergiet. Het is eetbaar, hahaha.


Tijden het 'koken' hoor ik een dikke bromvlieg en als ik naar buiten kijk zie ik UFO's.
Het zijn drones, twee mannen besturen ze vanaf de parkeerplaats hier. Ik loop er naartoe en maak een praatje. Wat gaan ze hard, zeg ik. Afhankelijk van de wind kunnen ze wel honderd, zegt een van de mannen. Maar het wordt te donker, dus vertrekken ze. Bijzonder hoor.

Dan is het weer stil. Omdat we geen WiFi hebben, zijn we ouderwetsch een boek aan het lezen. En gewoon niks, luisteren naar de wind en overvliegende ganzen en kijken naar de volle maan.Het middelste licht is de buitenlamp van de hut naast ons, toch wel jammer dat tie aan is.