vrijdag 29 april 2016

Lente in Molenrij (dag 7)

Normaal heb ik niks met m'n verjaardag, maar nu we hier toch zijn, vind ik het wel leuk om lieve vrienden uit het Noorden uit te nodigen, mensen die ik heel graag zie.
Bij Hotel het klooster heb ik gisteren al gereserveerd voor een lunch. Hoewel enkele gasten geen vegan zijn, wil ik wel graag een lunch met alleen vegan gerechten. Ik denk dat zij het geen punt zullen vinden, en niet gelijk gaan lopen piepen, het zijn mensen die ook bewust met eten bezig zijn.
Het is geen probleem voor Jolanda, de eigenaresse, hoewel er nog een extra uitdaging bijkomt, niet alleen vegan, maar ook nog glutenvrij voor een persoon.
Als onze gasten arriveren drinken we eerst nog koffie en thee met m'n basic-taartje in ons hutje.
Daarna gaan we naar het Hotel.

Jolanda vertelt over de historie van het pand, met leuke anekdotes. We krijgen vooraf een heerlijk soepje.Dan krijgen we zulke bijzondere, mooie gerechten voorgeschoteld. Zo creatief omgegaan met het verzoek vegan& glutenvrij, echt onze complimenten waard!
Ik geniet er weer van als ik de foto's bekijk. Alles was lekker, vooral de chutneys.
Zo leuk ook al die bonen, terwijl ik gisteren in dezelfde plaats toevalllig een bonenboek kocht.


Na het eten krijgen we nog een rondleiding door het schitterende hotel. In 2011 hebben we hier geslapen met de Vogelexcursie. Behalve de kapel, hadden we toen niet de bovenverdieping bekeken. Prachtig allemaal, en heel veel kunstvoorwerpen. Echt een aanrader dit hotel en je zou verwachten dat het flink aan de prijs zou zijn, maar dat valt dus heel erg mee. En zo zie je maar, dat ook in een niet-vegan omgeving best iets te regelen is, zeker als je het tijdig aangeeft, maar vooral als er een goeie, creatieve kok aanwezig is!
Na afloop wil ik mijn gasten ook nog even de leuke boekwinkel laten zien.


En dan is het tijd om afscheid te nemen, van m’n vrienden uit Groningen en van het Hutje. Met onze vrienden uit Drenthe gaan we 's avonds nog een heerlijke roti eten in Steenwijk, en zij zetten ons dan op het station, terug naar huis. We vertrokken een nacht eerder, dan oorspronkelijk de bedoeling was,  want ik heb de volgende dag een kookklusje.
Dit was wel een van de leukste verjaardagen en weer een fantastisch fijne vakantie!