zaterdag 8 september 2012

Pruiverij Veendam


We zijn uitgenodigd voor een feestje vanavond in Café Marleen in Groningen en Harry Niehof treedt daar morgenavond op. Ook vond ik op internet dat Bert Hadders in Veendam zal optreden. Weekendje Groningen vol muziek, hoe mooi kan je het hebben!

Vanmorgen om 9.00 nemen we de trein naar Groningen, drukker dan normaal, reizigers naar Amsterdam moeten ook deze trein nemen om via Amersfoort te reizen. Ik raak in gesprek met een vrouw die mij van gezicht kent, ze woonde ooit ook in Gouda. Inmiddels verhuisd naar Middelburg. We praten erover hoe dat is om naar een ‘uithoek’ te verhuizen. Ze vertelt dat haar zoon in Groningen gaat studeren.

Het is heerlijk zomerweer. Als we in Groningen aankomen gaan we eerst een cappuccino drinken bij de Oude Wacht. Dan lopen we naar de B&B van Trijntje in de Turftorenstraat. We kunnen bij aankomst nog niet in onze B&B terecht, dus gaan weer richting station, nemen nog wat te drinken op hert terras van het museum en zien Harry Niehof voorbij fietsen. Maken even een praatje, leuk!
We doen de tas in een kluis op het station en reizen verder naar Veendam, naar het evenement Oetmarkt en Pruiverij.
Wat een gezelligheid daar … we komen bekenden tegen en Bert Hadders treedt drie keer op, 1x solo, 1x met de schrijver Herman Sandman en 1x met Nozems Johan en Wyno.

Eerst zien we het optreden van Lourens Leeuw en Rieks Folgerts, zij spelen de hele middag bij ‘Het lekkerste plekje van Veendam’:


Lourens Leeuw en Rieks Folgerts spelen The Shadows
Bert Hadders solo
Herman Sandman en Bert Haddders in de Dichterstuin
Bert Hadders en de Nozems


Na al die muziek blijven we nog in Veendam eten, ik vergeet steeds dat de porties hier zo ruim zijn en de glazen wijn gewoon vol. Ik dacht ik neem nog een toetje, een Schwarzwald  parfait, in een reuzeglas, heerlijk hoor, maar veel te veel, ik heb er de rest van de avond last van. Maar al met al smaakte deze ‘Pruiverij’ naar meer!


Terug naar Groningen, naar het feest, waar ik ook nog kennis maak met een facebookvriend, hartstikke leuk!