vrijdag 23 september 2011

Wandelen en op de thee bij de ZangerVandaag maken we een wandeling bij de Holle Beetse Vennekampen, op aanraden van de vrouw van de Theeschenkerij in Sellingen. Volgens haar was daar een keer een zwarte ooievaar gesignaleerd. Wij zien hem natuurlijk niet, maar het is een mooie wandeling op de vlonders gebouwd door scholieren.
Schoonzus is niet mee, zij is in de lappenmand, het is niet helemaal duidelijk of dat door de Sultan van Vlagtwedde komt. Zij blijft rusten in huisje Horizon.


Is het een bont of bruin zandoogje?
Bruin... o, nee toch bont (dank André)


Omdat we toch in de buurt zijn ... de Zanger zit in 1e Exloërmond. We bellen of het schikt en gaan even op bezoek.

Bert Hadders heeft zich de hele maand september teruggetrokken in een leegstaand schooltje om te werken aan zijn nieuwe CD ‘De Coöperoazie’. Kijk hier. Zijn Nozems en de jongens van Cochon Bleu komen regelmatig repeteren. Hij schrijft vanuit daar ook mooie verhaaltjes op zijn website, in het Grunnegs (Knoalsters?), over jeugdherinneringen en zijn avonturen daar.
Het lezen (en begrijpen) van dat sexy taaltje gaat me steeds beter af.

De ruimte waar hij verblijft ziet er nogal spartaans uit, in de hoek ligt een matrasje. Verder veel muziekinstrumenten en op het schoolbord staan de nieuwe songtitels geschreven. Op de tafel zie ik een fotootje van zijn beeldschone vriendin staan, het lijkt mij eenzaam, een maand is best lang.
Alles voor de muziek.


We hebben een appeltaartje meegenomen, Bert schenkt een mok thee en dan gaan wij weer verder. Leuk om even gezien te hebben.We rijden terug naar Huisje Horizon, schoonzus is inmiddels opgeknapt, we zitten nog wat samen in de tuin. Jongste Broer en schoonzus vertrekken eind van de middag weer, we brengen ze naar het station in Winschoten.Man en ik, samen nog een laatste nacht in het stille huisje Horizon.
We gaan niet uit eten, ik kokkerel m’n vakantierecept pasta en met een glas Hoop Huis dromen we verder.