zondag 13 oktober 2019

Muziek, architectuur en eten

Vanmiddag treedt Harry Niehof op in een bijzonder gebouw: Wall House #2. Dat wilden we altijd al eens bezoeken. Nu is een mooie aanleiding!
Het is een apart, gek gebouw. Het lijkt groot van buiten, maar binnen valt het tegen en m.i. niet echt geschikt als woonhuis. Er vinden nu exposities e.d. plaats.

We zijn vroeg en kunnen het het hele gebouw bekijken.Met een koptelefoon kunnen we alvast wat liedjes van Harry beluisteren.
Als we weer even naar buiten gaan komt Harry net aanrijden ...Het was een mooi, sfeervol optreden!Amper afgelopen gaan we er als een speer vandoor, want we moeten op tijd terug zijn voor het Themadiner van het SCAK (Stichting Culturele Activiteiten Kloosterburen). Het vindt plaats in Café Willibrord.
Thema deze keer is ‘Hogelandse heerlijkheden’, dus van producten die hier groeien en bloeien.
Daarnaast geeft Ale Havinga (onze schuine overbuurman) van Landgoud, een lezing over de producten die hij verbouwd, zoals zijn befaamde spelt en zwarte mosterdzaad. We drinken zijn Blanka-wijn, die nu wel erg goed is! 
Het is een prachtig buffet en er is aan ieder gedacht, vegetarisch èn veganistisch!
Echt complimenten voor Willibrord, zoveel vegan keus kom je zelden tegen.Rode bietsoep
Bitterbal van witte kool en kerrie; volkoren pasta met groente; paarse aardappel met rode linzencurry; risotto van spelt; groentequiche, salades en heerlijk brood!