donderdag 1 november 2018

Vogelleed


Een paar dagen geleden, terwijl we aan het ontbijt zitten horen we opeens: Bonk! We gaan direct naar buiten en ... daar ligt een Zwartkop, dood. Tegen het raam gevlogen.
Hij had eigenlijk al op trektocht moeten zijn.

Zo verdrietig is dit. We hebben veel ramen aan de oostkant en we zien hoe sterk de bomen er in weerspiegelen. Ik ga gelijk kijken op internet voor raamstickers.
Nu moet je wel heel veel stickers plakken wil het zinvol zijn en dan nog is er geen garantie dat het werkt. Wil je dat, je hele raam vol plakken met plastic stickers? 

Sommige mensen beweren dat je de ramen niet moet zemen, dat zou helpen. Maar het raam waar dit Zwartkopje zich te pletter vloog, was nog niet eens schoongemaakt. Voor de spiegeling maakt het geen verschil, schoon of vuil. Vitrage zou misschien ook een optie zijn, maar dat hebbende niet.
We hopen dat het eenmalig is.


De volgende dag vinden we een winterkoninkje in het tuinhuis. Maar deze leeft gelukkig nog, hij is alleen uitgeput. Geen idee hoe hij binnenkwam. Hij zat een tijdje bij te komen in de hand van Mijn Architect en fladderde later naar een boomstronk. Daar bleef hij nog lang zitten, tot hij uiteindelijk de boom in vloog.




Vanmorgen, we zitten aan de eettafel en weer .... BONK. Neeeeee, niet weer!
We rennen naar buiten en daar ligt hij, een roodborstje.
Ik neem hem in mijn hand, hij is dood, langzaam drupt er bloed uit zijn snaveltje. Ik moet een beetje huilen.


Weer het internet op. Ik vind bij Vivara een stift waarmee je lijnen op het raam kunt zetten, die de vogels wel zien maar wij niet. Ik hoop dat ik het gauw binnen heb en dat het werkt.
Want dit is zo verdrietig!😭