zaterdag 5 september 2020

Hoofd leegmaken

Dit weekend heb ik even het rijk alleen, Henny is op familiebezoek in Duitsland. Na een drukke, volle periode en nog meer drukte in het verschiet laat ik de boel de boel en ga lekker in m’n eentje fietsen, het is mooi weer. Even langs bij kwekerij de Kleine Plantage in Eenrum, daar zijn de Liefhebbersdagen met bollen, boeken en planten. Ik koop een Soleirolia soleirolii, Slaapkamergeluk. Niet voor de slaapkamer, maar voor in het M-perk, hij mag flink de bodem bedekken. Er zijn wat kraampjes, een leuke is die van Handig Goed. 


Ik koop Marseille zeep om er zelf handzeep van te maken (komt op de andere blog), een mini borsteltje om kleine flesjes schoon te maken en leuk ... een Duimgieter, handig voor als ik weer ga zaaien. Dan gauw verder, want ik vind het er te vol, ik wilde juist even rust in de kop. 


Ik fiets richting Pieterburen en geniet van de leegte en de stilte.




Bij Domies Toen drink ik een kop thee op het terras. In de tuin is ook wat loos, muziek en zo, dus sla ik deze keer over. Ik kan zo vaak naar deze tuin op tijdstippen dat er niemand is en dus de hele tuin voor mezelf heb.
Ik fiets langs de dijk terug naar huis en kom niemand meer tegen.
Dit was dan deze zaterdag, niks meer, niks minder.