maandag 14 juli 2014

Blij in Blijham (2)

Blijham ligt tussen Winschoten en Ter Apel en grenst aan Westerwolde met kronkelende riviertjes en het agrarische landschap van het Oldambt.
We boffen zo met het weer deze vakantieweek, Griekse temperaturen hier in Groningen!
Natuurlijk draag ik hier mijn nieuwste T-shirt van Harry Niehof.De prachtige tuin, die aan onze zorgen is toevertrouwd, is zo'n 5000 m2 groot. Hierbinnen zijn verschillende thema's, zoals een formele tuin, rozentuin, bostuin, wilde tuin, verschillende borders en zitjes.
De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het uittrekken van akkerwinde, pispotjes in de volksmond. Een plant met lieflijk en onschuldig ogende witte kelkbloemen, die een ware killer blijkt. De winde windt zich om de planten en doet zo haar wurgende werk. Het uittrekken is niet erg zinvol omdat de meeste wortels blijven zitten en dus opnieuw zullen uitgroeien, maar het geeft me wel een goed gevoel dat ik toch wat planten (tijdelijk) bevrijd heb.
Boomblauwtje
Bruin zandoogje
Het is sowieso heerlijk om door die grote tuin te struinen, vol gezoem van bijtjes en aanverwant, het gefladder van grote aantallen vlinders en alle verdere beestjes die ik tegenkom.


De hele dag buiten zijn, een snelle vakantiepasta gekookt, genieten van het uitzicht en de spectaculaire zonsondergang.


We voelen ons bevoorrecht dat we hier een week mogen zijn.