donderdag 3 januari 2019

Logé en familiebezoekje Heimat

Het nieuwe jaar is net van start en alweer een logé, mijn oudste broer kwam gisteren en vandaag gaan we naar mijn geboorteplaats Cuxhaven, nu nog maar een autorit van drie uur, i.p.v. zo'n 5 à 6 uur van Gouda.
Net als meestal gingen we even naar de kwelder, ik vind als mensen hier zijn, dan moeten ze dat gezien hebben, want we wonen zo dichtbij het wad.



Na het ontbijt vertrekken we. We gaan naar onze tante, de jongste zus van mijn moeder, en de enige nog in leven van die generatie.
Zij heeft het zwaar, want afgelopen voorjaar stierf haar dochter Tina aan meningitis, terwijl haar zoon een paar jaar geleden aan een hartstilstand overleed.
Zo verdrietig, er blijft weinig over voor haar. Geen zussen meer, geen kinderen meer.
Maar wat is ze blij met ons bezoek!

Mijn zus die in Wedel bij Hamburg woont komt ook. Het is supergezellig. Ook de man van Tina komt even langs, hij houdt zich goed, maar hij en zijn drie kinderen missen Tina natuurlijk verschrikkelijk.



Er worden traantjes gelaten, maar er wordt ook veel gelachen.
De volgende dag gaan broer en zus en ik de stad in. Veel herkenning, terwijl ik toch bijna 5 jaar was toen we naar Nederland vertrokken. Maar we gingen daar wel vaak op vakantie naar toe.
Cuxhaven is een mooi havenstadje aan de Noordzee. 







Er blijkt een prachtige biologische winkel te zijn, met een groot vegan aanbod.

Nog taartjes eten en verder bijpraten, daarna rijden we terug. Precies goed zo, lekker compact bezoek. Mijn broer blijft nog een nacht bij ons en vertrekt zondag na het ontbijt.