zaterdag 31 juli 2021

Tuin in juli

Het is nog steeds niet de zomer die ik zou wensen, maar de tuin vaart er wel bij, met al die regen.
De Esculaap-ui is weer van de partij, eigenlijk een knoflook, echt een blikvanger met die kronkelnek, totdat de bloemen zich openen en de nek zich strekt.

Deze Verbascum blattaria ‘Albiflorum’, in het witte perk, komt van straatverkoop. Zo mooi, maar de Nederlandse naam doet hem geen recht: Mottenkruid.

Een van de Engelwortels heeft zich door de Hazelnoot heen gewurmd:

Voor het eerst een zelfgezaaide Stokroos in de bloei. Hij is niet zo donker als ik hoopte, maar ik vind de kleur wel erg mooi! Het zaad kwam nog uit Gouda: 


Het is ook weer de tijd van de Papavers, deze hebben zich allemaal zelf uitgezaaid:


Wel mooie luchten deze dagen, maar helaas weinig strakblauw ... 


Het hemelsblauw halen we dan maar van de Bosliefjes (Nemphila), die zaaide ik dit jaar in de twee potten op het terras ...



en van Juffertje in 't Groen, gezaaid in het M-perk:


Een Klein geaderd witje op Koeieoog:


Doorkijkje naar de achterliggende akker met het goudgeel kleurende graan:


Over naaktslakken heb ik niet te klagen, of eigenlijk wel ... wat zijn er veel dit jaar! Twee Hosta's heb ik destijds gehouden van de grote aantallen die hier in de tuin stonden, eentje in het Zuiderperk en eentje in een pot. Door 's avonds en 's ochtends de slakken te rapen heb ik de Hosta's nog redelijk kunnen beschermen, maar ik denk dat ik het toch ga verliezen. Ze kruipen zelfs naar de pot met Munt die ernaast staat. Terwijl men beweert dat ze die niet blieven. Maar goed, alle remedies die je hier en daar leest zijn allemaal flauwekul. De meeste naaktslakken vind ik hier midden op de schelpenpaden! Een potje met bier en verder oprapen en dan ver genoeg wegbrengen werkt hier voorlopig.



De Engelwortel is al weer bijna uitgebloeid:


Verder ook alvast een beetje opruimen, volgende maand doe ik mee met de Groei & Bloei Open tuinen dagen.