zondag 17 december 2023

Kerststuk 1


Toen in oktober de hulst vol met besjes zat, nam ik me voor om dit jaar eens kerststukjes te maken ... maar niet gauw daarna waren de takken plots helemaal leeggegeten. Dan maar kerststukjes met hulst zonder besjes.
Ik keek in mijn knopenpot en ... voila, ik naaide een paar rode knoopjes aan de takjes.


Ik wilde er weinig geld aan uitgeven. Hulst en takjes met elzeproppen had ik uit eigen tuin. In het bosje achter ons huis, knipte ik wat taxus en conifeer. Het enig wat ik kocht waren twee kersttakken, blokken Oasis en een lichtjessnoer op batterij (met timer).
Sinds lang bewaarde dennenappels en cypreskegels, nog uit Griekenland, krijgen nu een bestemming.

Ik zag een leuk voorbeeld op youtube in een vergelijkbare vaas als de mijne.
Deze grote glazen vaas en nog een andere stonden een tijdje geleden naast de glasbak. Ze waren erg vuil, maar ik pakte ze snel, voordat iemand er een schop tegen zou geven. Een derde lag al om, gebroken.
Hoewel het raar is dat je dat naast de glasbak zet (breng het dan naar de Kringloop), was ik er wel blij mee. Na grondig schoonmaken waren het puntgave, prachtige vazen.

In het voorbeeld werd op de bodem van de vaas nepsneeuw gebruikt. Dat is van plastic vermoed ik, dus dacht ik na over een alternatief. Baking soda mengen met vloeibare handzeep maakt verrassend mooie sneeuw. Daarna is het gewoon weer te gebruiken voor de schoonmaak.

Ik vond in mijn kerstspullen een mooie kerstbal met een uiltje er in.


Dit is het resultaat van mijn natuurlijke en low budget kerststuk. Misschien mag er nog wat kleur in, maar vooralsnog ben ik tevreden. Ik vond het erg leuk om te doen en ga nog wat meer maken.