donderdag 11 augustus 2022

Dagje strand Delfzijl (2)

Net als vorig jaar willen we weer een dagje naar het strand. Dit gaat waarschijnlijk een jaarlijks terugkerend iets worden. Het strand van Delfzijl is een bijzondere plek, met aan de ene kant het gevoel van nep en aan de andere kant geeft het zo'n prettig strandgevoel. We gaan weer eerst iets dinken bij het Eemshotel. Helaas zijn op het terras alle plekjes in de schaduw bezet, zodoende gaan we binnen zitten, maar dat is toch minder leuk.


We wandelen over het strand en als ik een foto van Henny wil maken, vraat een voorbijganger of hij een foto van ons samen zal maken. Dat is goed, maar hij begint al te knippen terwijl we nog niet goed zaten, en ook weer als we opstaan. Hilarisch als we de vele foto's die hij nam achteraf terugzien. 


\
Aan het eind van het strand komen we weer het tentje op poten tegen waar we vorig jaar nog een patatje aten. Nu is het gesloten. Best een lastige plek om een onderneming rendabel te houden. Voor ons wel jammer, want we vinden het een fantastisch plekje.



Op de terugweg, na eerst nog op de goedkoopste plek van Groningen (Uithuizen) getankt te hebben, rijden we naar Noordpolderzijl om dan daar maar een terrasje te pakken, wat geweldig was, met leuke gesprekken met mede-bezoekers.
Het was echt weer een heerlijk stranddagje!