zaterdag 2 februari 2013

Leeuwarden


We gaan een paar daagjes weg. In de loop van de ochtend pakken we de trein naar Leeuwarden.

We gaan nu naar Friesland i.p.v. Groningen omdat ik een zeer aantrekkelijke aanbieding voor drie dagen Ameland vond.
We overnachten in Leeuwarden in B&B de Roos, ook niet te duur, mooie kamer.
Een aparte ervaring, de deur open je met een code, het ontbijt staat in de koelkast klaar, je broodjes bak je 's morgens zelf. Eventuele problemen handel je per telefoon af. De eigenares komt de volgende morgen rond tien uur, maar dan zijn wij alweer weg, via Holwerd naar Ameland.



We nemen de bus terug naar het centrum en bekijken een klein stukje van Leeuwarden. Het nieuw gebouwde museum gaat (helaas) pas in september open.
We gaan eten bij een restaurant met de leuke naam Café Café, en hoewel ik vlees en vis aan het beperken ben, kies ik toch voor de gamba's (de vegetarische gerechten vind ik niet aantrekkelijk klinken, bladerdeeg met paddestoelen of die eeuwige quiche). Gamba's met knoflooktagliatelle en rode pestosaus, erg lekker! Maar ik merk hoe lastig het is om op vakantie lekker vegetarisch te eten, laat staan veganistisch.



We nemen allebei ook een nagerecht, eten de helft en ruilen dan. Cointreau pannacotta en suikerbroodvla met een crostini van suikerbrood en rumrozijnenijs. Jammie!
We gaan terug naar onze selfservice B&B en slapen prima!