vrijdag 13 juli 2018

Festival Hongerige Wolf 2018 (1)


Ook dit jaar aan we weer naar het Festival in Hongerige Wolf. Maar eerst nog een afspraak in Groningen, we gaan op katten passen in augustus en bespreken alles met de katteneigenaars.
Eind van vrijdagmiddag arriveren we in onze BnB in Finsterwolde, een mooi appartementje.
Theo, onze gastheer is een aardige man. Hij toont ons de kamer en de gemeenschappelijke keuken. Tussen de huizen door kijken we over de Dollard heen met in de verte zicht op Emden. Vreemd huis met een diepe voortuin. Onze kamer bevindt zich op de eerste verdieping, de zolderverdieping. Theo en zijn vrouw woonden voorheen in IJmuiden. Het huis is opgedeeld in een voor- en achterhuis. Via een glasdeur hebben we zicht op een gigantische bibliotheek van zo’n 6000 boeken van zijn vrouw, blijkt later.
Beneden ons huurt ene Peter een kamer. We ontmoeten hem in de gemeenschappelijke keuken. Hij heeft indirect bijgedragen aan het festival als vrijwilliger bij de totstandkoming van een tweede pipowagen met broodbakoven, bouwplaats Kloosterburen. Zijn vriendin ontmoeten we later.

Nog even naar het festival afgereisd, zo’n twintig minuten op de fiets. Kaartjes hadden we al, polsbandje en ‘muntjes’ gekocht. Een glimp opgevangen van de zangeres op het Schapenveld, een wijntje gedronken, een Vegaburger met patat gegeten en nog iets van het muziektheater Grimm van I, poor romantic meegekregen in de Danssilo. Het weer valt tegen, het is bewolkt en fris, zijn we niet meer gewend.

Terug naar het logement. Café de Pitstop is dicht en naar later blijkt failliet. We fietsen door naar Party Centrum Finnewold van Martin en Hanneke, de Hagenezen. De deuren staan open. We horen wel stemmen. Enigszins terughoudend lopen we de gang in. Op een bepaald moment komt er toch iemand een deur uit, een darter en even later horen we Hanneke op de gang. Ze hoort stemmen en herkent ons. Koffie en veel gepraat. Natuurlijk brengen we haar op de hoogte van onze aanstaande verhuizing.

Dan naar bed!