donderdag 20 augustus 2020

Klussen en houthakken

Afgelopen week kwamen Broer en Schoonzus logeren. Omdat binnenkort de verbouwing van de garage en de keuken aanvangt, gaan Broer en Henny alvast wat voorbereidend werk doen, zoals de tussenwand in de garage slopen. Daar kwamen bruikbare stukken hout tevoorschijn. Mijn wens was nog een kleine pergola voor een Blauwe regen. Het vrijgekomen hout kon als liggers dienen, daarbij nog even vier palen en paalhouders kopen en in no-time stond ‘de Kubus’ op de ‘Camping’. In het voorjaar ga ik op zoek naar een mooie Wisteria.



De tussenwand is inmiddels weg in de garage, het is nu 1 ruimte:


Ook in de zijtuin wordt ruimte gemaakt, voor bouwmateriaal en -materieel. De berg dakpannen wordt verplaatst en alle tegels en stenen die mogelijk nog gebruikt worden, stapelt Henny netjes op, dan neemt het minder ruimte in. 


De zonnepanelen zijn inmiddels van het dak afgehaald, ze liggen tijdelijk onder het oranje dekzeil. 


Ook de buitengootsteen wordt verwijderd, die komt later wel weer op een andere plek terug.

We hebben twee Essen, eentje schijnt goed te zijn, maar de ander heeft de Essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte. Broer zaagt hem om.

Na al dat gewerk ook tijd voor ontspanning, we gaan met z'n viertjes naar Andledon, want wij zijn absoluut fan van Gerry Wolthof, onze enige echte Groningse Neil Young en het was een superleuke avond!


Vlak voor vertrek ontdekt Broer nog dat er een flinke tak half afgescheurd is bij een van de Populieren, onze hoogste bomen. Ik maak een afspraak met Het Warmholtje. De tak wordt afgezaagd en ook nog een tak die gevaarlijk boven het schelpenpad hing. De hele boom moet waarschijnlijk weg, maar om dat te kunnen beslissen, wachten we eerst tot al het blad eraf is.



Het meeste hout kunnen we nog kwijt in het kleine houthok, maar voor een deel is geen plek meer. Dus maar wachten op het houtgestookt fornuis, met wat geluk arriveert deze in november.
We leggen het in ‘Paal en Perk’, daar moet het gras toch nog weg, misschien gaat het wel dood hiervan.


Een enerverend weekje dus!