donderdag 25 juni 2020

Weer een stukje gras weg ...

Het laatste stuk van Perk-3 was nog steeds gras. Dit is nogal taai gras en het is zwaar werk om het te verwijderen. Maar Henny wil zich wel even kwaadmaken.
Ook graaft hij de speciekuip in, als een soort minivijvertje.


In de lekke vijvers in de voortuin zitten op dit moment zeven kleine kikkertjes. Stel dat er begonnen gaat worden met het verwijderen van die vijvers, dan kan ik ze vangen en heb een toevluchtsoord voor ze en voor ander levend spul wat er nog in huist, dat is het idee.
Ik zet een dakpan schuin in de kuip, zodat te water geraakte slachtoffers er ook weer uit kunnen klauteren.



Zodra de kuip gevuld is, komt er een jonge groenling drinken:



Nadat gras en wortels verwijderd zijn kan ik gaan planten. Omdat het vandaag een erg hete dag is, geef ik de pas geplante nieuwe aanwinsten maar wat schaduw met de parasol, die ik telkens een stukje verplaats.



Ik heb nog geen echte compostbakken, maar een korf waar de herfstbladeren en het grasmaaisel al aardig gecomposteerd zijn. Na het omdraaien van het geheel, kan ik een deel gebruiken voor een laagje op het perk. Wel eerst gezeefd, wat een mooie grond!






De betonnen kikker, gekocht in de jaren 90 op het Griekse eiland Chios, mag er voorlopig wel staan.



Hoewel ik normaal niet zo van de Chinese meuk ben, kon ik het toch niet laten dit solar-fonteintje te kopen. Het werkt alleen als de zon schijnt, hij laadt niet op. Maar hoe geinig is het!